[Žinios trumpai] Tai pavojinga: rusai Gyvačių saloje dislokavo oro gynybos sistemas „Tor-M2“ ir „Pantsir“  ()

Ukrainos žvalgyba skelbia, kad Rusija Gyvačių saloje dislokavo galingas priešlėktuvinės gynybos sistemas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-14 [Žinios trumpai] Tai pavojinga: rusai Gyvačių saloje dislokavo oro gynybos sistemas „Tor-M2“ ir „Pantsir“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai balandžio viduryje Rusija neteko raketinio kreiserio „Moskva“, Gyvačių salos svarba stipriai išaugo. „Moskva“ Rusijai padėjo užtikrinti oro erdvės kontrolę, todėl dabar tai teks pasiekti kitais būdais. Ukrainos žvalgyba skelbia, kad Rusijai pavyko Gyvačių saloje dislokuoti oro gynybos sistemas „Tor-M2“ ir „Pantsir“.

„Mes manome, kad Gyvačių sala yra strateginis objektas, kurį Rusijos Federacija panaudos šiaurės vakarinei Juodosios jūros daliai kontroliuoti“, per televiziją kalbėjo Ukrainos žvalgybininkai.

Rusai labai įnirtingai bandė įsitvirtinti Gyvačių saloje, nepaisydami patiriamų nuostolių. Ten juos pliekė ir „Bayraktar“ dronai, ir ukrainiečių „Su-27“ naikintuvai. Rusija prarado kelis katerius, sraigtasparnį, stipriai apgadintas ir didesnis atsargų tiekimo laivas. Manoma, kad ateityje Rusija bandys Gyvačių saloje dislokuoti ir raketines sistemas, kuriomis galėtų atakuoti taikinius Ukrainos teritorijoje.

(5)
(19)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: