[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Ukrainos žvalgyba sustabdė „kadyroviečių“ verbavimą: po tokių duomenų paviešinimo išsigando ir pats Kadyrovas  (1)

Žmonės, kurie turėjo problemų su įstatymu, nebebus vežami į karą, nusprendė Čečėnijos valdžia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-16 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Ukrainos žvalgyba sustabdė „kadyroviečių“ verbavimą: po tokių duomenų paviešinimo išsigando ir pats Kadyrovas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijoje kadyroviečių verbavimas karui buvo sustabdytas po to, kai Ukrainos žvalgyba paviešino beveik 2500 Čečėnijos valdžios užverbuotų kovotojų asmens duomenis.

Apie tai paskelbė Michailo Chodorkovskio „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“.

Iš paviešintų asmens duomenų tapo aišku, kad užverbuotų kadyroviečių tarpe yra daug nusikaltėlių ir ekstremistų. Tarp jų – „garsus visoje Krasnojarsko srityje aferistas“, kalėjęs 15 metų už sukčiavimą automobilių versle; narkotikų prekeivis; asmuo, atlikęs bausmę už pasikėsinimą nužudyti ir daugelis kitų, ne mažiau spalvingų personų.

Po tokių asmens duomenų paviešinimo Čečėnijos valdžia pareiškė, stabdanti verbavimą į savo dalinius, pareikšdama, kad neva jau turi pakankamą skaičių kovotojų.

 

Tuo pačiu metu „Telegram“ kanale, kurieme buvo verbuojami savanoriai, pasirodė žinutė, jog žmonės, turintys problemų su įstatymais, nebebus priimami savanoriais karui su Ukraina.

Ukrainos gynybos žvalgybos duomenimis, invazijoje į Ukrainą dalyvavo apie 2500 kovotojų iš Čečėnijos. Maždaug 100 iš jų žuvo, 300 buvo sužeisti, daugiau nei 60 pabėgo iš Ukrainos, palikę ginklus ir amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(134)
(2)
(132)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: