[Žinios trumpai] Po pokalbio su Putinu Suomija pagaliau nusprendė prisijungti prie NATO  ()

Šalies vadovybė specialioje spaudos konferencijoje paskelbė istorinį sprendimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-16 [Žinios trumpai] Po pokalbio su Putinu Suomija pagaliau nusprendė prisijungti prie NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos prezidentas Sauli Niiniste ir ministrė pirmininkė Sanna Marin gegužės 15 dieną oficialiai paskelbė, kad šalis teikia paraišką narystei NATO. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai S. Niiniste dieną prieš tai telefonu pasikalbėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Sauli Niiniste ir Sanna Marin padarė šį pareiškimą sekmadienio spaudos konferencijoje, rašo „The Guardian“.

„Suomija kreipiasi dėl narystės NATO. Saugi Suomija gimsta kaip stabilaus, stipraus ir atsakingo šiaurinio regiono dalis. Mes gauname saugumą ir juo dalijamės“, – sakė S. Niiniste.

Ministrė pirmininkė Sanna Marin sakė, kad dabar pasiūlymas bus išsiųstas Parlamentui ratifikuoti. „Mūsų sprendimas yra istorinis. Būdami NATO nariai taip pat būsime atsakingi už viso aljanso saugumą“, – sakė ji.

Pasiūlymas dėl narystės NATO turėjo būti pateiktas Suomijos parlamentui ratifikuoti pirmadienį. Taigi, paraišką svarstyti Aljansas gali pradėti jau kitą savaitę.

Anksčiau Suomijos užsienio reikalų ministras Pekka Haavisto sakė, kad šalis greičiausiai pateiks paraišką dėl narystės NATO gegužės 18 dieną.

 

Kaip žinoma, Suomijos prezidentas Sauli Niiniste paskambino Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir asmeniškai pasakė, kad jo šalis nusprendė siekti narystės NATO ir apie tai informuoja savo kaimyną.

Suomijos vadovas V. Putinui papasakojo, kaip iš esmės saugumo situaciją Suomijoje pakeitė Rusijos 2021 metų pabaigoje paskelbti reikalavimai neleisti šalims įstoti į NATO ir taip pat masinė Rusijos invazija į Ukrainą 2022 metų vasarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()