[Žinios trumpai] Trys Šiaurės šalys paskelbė pagalbą Suomijai ir Švedijai, jei Rusija jas puls per stojimo į NATO procesą  ()

Norvegija, Danija ir Islandija siūlo paramą Suomijai ir Švedijai, jei šias dvi valstybes užpuls Rusija per stojimo į NATO procesą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Trys Šiaurės šalys paskelbė pagalbą Suomijai ir Švedijai, jei Rusija jas puls per stojimo į NATO procesą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama bendrame trijų valstybių pranešime, kuris cituojamas Reuters ir news.ro.

„Kartu su Danija ir Islandija, Norvegija yra pasirengusi padėti savo šiauriniams kaimynams visomis būtinomis priemonėmis, jei jų teritorijoje įvyktų agresija, prieš įstojant į NATO“, – sakoma Norvegijos premjero Jono Gahro Stoere bendrame pareiškime. Švedijos premjerė Magdalena Andersson pirmadienį paskelbė, kad Švedija kreipsis dėl narystės NATO, pakeisdama savo prieš dešimtmečius priimtą karinio neutralumo politiką.

Anderssonas pabrėžė, kad „dėl Švedijos žmonių saugumo geriausias pasirinkimas yra įstoti į NATO kartu su Suomija“. Švedijos ministras pirmininkas nepateikė tikslios paraiškos pateikimo datos, tačiau sako, kad greičiausiai tai įvyks šią savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: