[Žinios trumpai] Titaniško darbo rezultatai: iš „Azovstal“ įvyko pirmoji kareivių evakuacija (Video)  (7)

Daugiau nei 10 autobusų su Ukrainos kariškiais išvažiavo iš Azovstal gamyklos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Titaniško darbo rezultatai: iš „Azovstal“ įvyko pirmoji kareivių evakuacija (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Reuters , praneša Censor.NET .

"Pirmadienį agentūra "Reuters" pamatė apie tuziną autobusų, kuriuose, matyt, važiavo Ukrainos kariai. Tikslaus žmonių skaičiaus autobusuose nustatyti nepavyko. Skaičiuojama, kad sovietmečio gamyklos teritorijoje mažiausiai yra apie 600 kovotojų, įskaitant dešimtys sužeistųjų“, – rašoma leidinyje.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad sužeisti Ukrainos kariai buvo nuvežti į gydymo įstaigą okupuotame Novoazovske, praneša CNN . 

Tylos režimas

Sužeisti Ukrainos kariai turėtų būti nugabenti į ORDO. Tuo tikslu buvo įvestas tylos režimas ir atidarytas humanitarinis koridorius. Tai paskelbė Rusijos Federacijos gynybos ministerija, praneša Censor.NET , remdamasi Rusijos „Interfax“ .

 

„Gegužės 16 d. po derybų su Mariupolio Azovstal metalurgijos gamyklos teritorijoje blokuotų Ukrainos kariuomenės atstovais buvo pasiektas susitarimas dėl sužeistųjų išvežimo“, – sakoma pranešime.

Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Azovostalio srityje jau įvestas tylos režimas ir atidarytas humanitarinis koridorius, skirtas sužeistiems Ukrainos kariams gabenti į medicinos įstaigą okupuotame Novoazovske (ORDO). 

Ukrainos pranešimas

„Kartu Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija, Ukrainos ginkluotosios pajėgos, Nacionalinė gvardija, Sienos apsaugos tarnyba pradėjo Azovstal gamyklos teritorijoje užblokuotų Mariupolio gynėjų gelbėjimo operaciją. Gegužės 16 d. sunkiai sužeisti buvo evakuoti iš Azovstalio į medicinos įstaigą Novoazovske medicininei pagalbai gauti“, teigiama gynybos viceministrės Annos Malyar vaizdo pranešime.

 

Anot Malyar, dar 211 žmonių į Olenevką buvo pristatyti per humanitarinį koridorių ir bus atlikta mainų procedūra, siekiant grąžinti juos namo.

„Azovostalio teritorijoje vis dar likusiems gynėjams gelbėjimo priemonės vykdomos bendromis minėtų departamentų pastangomis“, – pridūrė viceministrė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: