[Žinios trumpai] Buvęs DLR vadas Girkinas į „šuns dienas“ išdėjo Putiną – Rusija pralaimėjo mūšį Rytų Ukrainoje: „misija nepavyko“  (2)

Buvęs Rusijos remiamų separatistų vadas Igoris Girkinas, vadovavęs prorusiškiems separatistams Donbase, teigia, kad Maskvos gynybos ministerijos pradėtas naujas puolimas Rytų Ukrainoje žlugo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-18 [Žinios trumpai] Buvęs DLR vadas Girkinas į „šuns dienas“ išdėjo Putiną – Rusija pralaimėjo mūšį Rytų Ukrainoje: „misija nepavyko“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Igoris Girkinas (taip pat žinomas kaip Igoris Strelkovas), anksčiau ėjęs Rusijos remiamų separatistinių pajėgų gynybos ministro pareigas Ukrainos Donbaso regione, tokius komentarus pareiškė savo „Telegram“ kanale.

Jis savo „Telegram“ kanale pristatė situaciją visame Donbaso fronte, darydamas išvadą, kad Maskvos balandžio 18 d. pradėtas plataus masto puolimas Rytų Ukrainoje nepasiekė savo tikslų ir buvo sustabdytas ukrainiečių.

„Apgailestauju, kad turiu pasakyti, kad plačiai nuskambėjusi operacija, siekiant nugalėti priešų grupę Donecke, žlugo“, – rašė jis.  

„Per daugiau nei dvi savaites trukusių įnirtingų karo veiksmų (kainavusių abiem pusėms didžiulius nuostolius) buvo pasiekti tik taktiniai tikslai. Nebuvo išlaisvintas nei vienas didelis miestas“, – sakė jis.  

„Dabar aišku, kad Donbasas bus išlaisvintas tik vasaros pradžioje“, – sakė Girkinas ir pridūrė, kad Ukrainos pajėgos greičiausiai nebus išstumtos iš Donecko pakraščių.

Igoris Girkinas kritikavo Maskvos karinę vadovybę ir pareiškė, kad jos ketinimas buvo „toks akivaizdus, kad tik mūsų generalinis štabas galėjo galvoti apie lemiamą sėkmę“.  

 

„Mūsų kariai buvo įtraukti į alinančius puolimo mūšius ir toliau žaidžia pagal priešo siūlomas taisykles“, – sakė jis, kaip „nepaprastos beprotybės“ pavyzdį paminėdamas nesėkmingą bandymą kirsti Doneco upę.  

Girkinas perspėja, kad „puolimo mūšiuose patirtų nuostolių negalima greitai kompensuoti treniruotais kariais“, o ukrainiečiai toliau treniruoja savo strateginius rezervus „pasiutusiu tempu“.  

„Reikia ruoštis sunkiam ir ilgai trunkančiam karui“, – baigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: