[Žinios trumpai] Kremlius apsisprendė dėl keršto ir kam atiduos plėšti sunaikintą Mariupolį  ()

Čečėnijos politikai jau susitiko su miesto okupantais. Mariupolio miesto „atkūrimo kuratoriais“ tampa čečėnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-18 [Žinios trumpai] Kremlius apsisprendė dėl keršto ir kam atiduos plėšti sunaikintą Mariupolį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka.

„Pamažu aiškėja, ką su Mariupoliu planuoja daryti okupantai ir kas taps dabartiniu Mariupolio šeimininku. Ir tuo „šeimininku“ taps Čečėnija. Mariupolis jų atžvilgiu pasirodė pernelyg nedraugiškas ir nacionalistinis, todėl siekiant įbauginti ir nuslopinti pasipriešinimą planuojama miestą atiduoti „kadyroviečiams“. Su žudymo ir grobstymo teise“, – rašo jis.

„Šiandien pirmą kartą Mariupolyje įvyko darbinis susitikimas, kuriame dalyvavo okupacinės administracijos, Valstybės Dūmos deputatas Dmitrijus Sablinas (Mariupolio okupacijos kuratorius nuo 2014 m.), Čečėnijos politikai – Adomas Delimkhanovas ir Achmedas Dolgajevas. Susitikime buvo aptarti Mariupolio miesto „atstatymo“ darbai“, – pranešė mero patarėjas.

Andriuščenka paminėjo, kad susitikimo metu, „kadyroviečiai“ elgėsi kaip „tikri miesto šeimininkai“ ir daugiau domėjosi tuo, kas vertingo išliko Mariupolyje. Miesto atstatymo darbai jiems nerūpėjo.

 

UNIAN rašė, kad Mariupolis pasižymi neįprastai dideliu vidutinio amžiaus žmonių mirtingumu, kurio priežastis glūdi ne tik apšaudymuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(28)
(-20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: