„Azovo“ įkūrėjas kreipėsi į Ukrainos gyventojus dėl evakuacijos iš Azovstalio ir paprašė vieno vienintelio, bet labai svarbaus dalyko (Video)  ()

„Azovo“ įkūrėjas paragino visuomenę susilaikyti nuo Mariupolio operacijos vertinimo ir kritikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 „Azovo“ įkūrėjas kreipėsi į Ukrainos gyventojus dėl evakuacijos iš Azovstalio ir paprašė vieno vienintelio, bet labai svarbaus dalyko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azovo įkūrėjas Andrejus Beletskis pakomentavo sužeistų gynėjų evakuaciją iš Azovstal, paragindamas žmones susilaikyti nuo komentarų ir kritikos.

Jis pažymėjo, kad kariai 82 dienas didvyriškai kovojo prieš rusų įsibrovėlius. Prieš juos buvo naudojamos raketos, draudžiamos bombos, jūrų ir sausumos artilerija, šarvuočiai, aviacija ir kiti ginklai.

„Daugiau negu 80 dienų jie laikė sukaustę priešo pajėgas prie Mariupolio, neleisdami žygiuoti toliau, atlaikė baisius oro, laivų, artilerijos bombardavimus ir pan. Jie darė dalykus, kurie  pateks į karo istorijos vadovėlius. Šiandien mūsų pagrindinė užduotis – gelbėti Mariupolio gynėjų gyvybes. Jų labai reikės Ukrainai. Dabar svarbiausia nepakenkti kovotojų gelbėjimo operacijai savo spėjimais ir neapgalvotais pareiškimais. Prašau visų, pasilikite savo samprotavimus ir mintis šia tema sau, neskelbkite jų viešai“, – sakė Beletskis.

2-3 dienų bėgyje bus suteikta reikiama ir aiški informacija apie šią operaciją.

„Šiuo metu galiu pasakyti, kad su pulku ryšys palaikomas. Aš žinau, kas ten darosi. Pulkas yra vietoje ir ginkluotas. Viskas bus gerai, viskas daroma dėl Ukrainos. Šlovė Ukrainai!"

 

Kariuomenės evakuacija iš Azovstal

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, gegužės 16 d. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad buvo priimtas sprendimas atidaryti humanitarinį koridorių ir evakuoti sužeistus  karius Novoazovsko (DLR teritorija) kryptimi.

„Azov“  pulko vadas Denisas Prokopenka pirmadienio vakarą paskelbė, kad jo vadovaujami kariai misiją įvykdė, tad dabar jis nori išsaugoti savo pavaldinių gyvybes ir tikisi Ukrainos žmonių paramos.

 

Gegužės 17 dieną Krašto apsaugos ministerija paskelbė apie Azovstal gamyklos teritorijoje užblokuoto Mariupolio gynėjų gelbėjimo operacijos pradžią.

Išvakarėse, gegužės 16, 53 sunkiai sužeisti kariai buvo išvežti iš „Azovstal“ į ligoninę Novoazovske į rytus nuo Mariupolio. 211 karių buvo evakuoti į Olenivką humanitariniu koridoriumi.

Ukrainos kariuomenės gelbėjimo operacija iš Mariupolio gamyklos „Azovstal“ tęsiasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()