[Žinios trumpai] Suomijos premjerė pasakė, ko nenorės net ir šaliai įstojus į NATO - tai nesvarstytina  ()

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin dar šiemet sakė, kad Suomijai nereikia stoti į NATO. Tačiau tuomet Rusija visiškai pakeitė saugumo situaciją Europoje ir dabar Suomija kartu su Švedija stoja į NATO. Tiesa, yra dalykų, kurių Suomija nenori.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Suomijos premjerė pasakė, ko nenorės net ir šaliai įstojus į NATO - tai nesvarstytina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Premjerė Sanna Marin teigia, kad Suomijoje nebus NATO karinių bazių. Ji teigia, kad tai net nėra derybų klausimas - Marin mano, kad nei NATO, nei Suomija tuo nėra suinteresuotos. Kaip ir branduolinio ginklo dislokavimu šalyje.

Tai galėtų bent jau iš dalies nuraminti Rusiją, kuriai bet kokia NATO plėtra atrodo grėsminga. Tačiau bazės Suomijoje gali būti svarstomos jei, pavyzdžiui, Rusija imsis militarizuoti tą pasienio zoną.

Tiesa, Suomijos ir Švedijos kelias į NATO nėra toks tiesus, koks galėtų būti. Nors kariniu-politiniu požiūriu šios šalys yra tam pasiruošusios, Turkija, kuri yra NATO narė nuo 1952-ųjų, yra pasiruošusi vetuoti jų priėmimą į aljansą.

 

„Manau, kad šiuo metu svarbu išlikti ramiems, padiskutuoti su Turkija ir kitomis NATO narėmis, atsakyti į kylančius klausimus, ištaisyti kai kuriuos nesusipratimus“, situaciją komentavo Sanna Marin.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()