[Žinios trumpai] Rusija nusivylusi dėl pasidavusių „Azovstal“ karių: nėra nė vieno geidžiamo grobio  ()

„Reuters“ praneša, kad vietos žiniasklaidos cituojamas Donecko prorusiškų separatistų lyderis Denisas Pušilinas teigė, jog aukščiausi Mariupolio gamyklos „Azovstal“ vadai nepasidavė ir vis dar yra gamykloje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Rusija nusivylusi dėl pasidavusių „Azovstal“ karių: nėra nė vieno geidžiamo grobio  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pušilinas sakė, kad tarp šimtų iš „Azovstal“ tuneliais išėjusių ir pasidavusių karių nebuvo nė vieno iš aukščiausiųjų vadų. Kaip praneša Donecko separatistų naujienų agentūra DAN, Pušilinas „Agerpres“ sakė, kad: „Jie iki šiol nepaliko gamyklos“.

Iš viso 959 Ukrainos kovotojai, tarp jų 80 sužeistų, pabėgo iš „Azovostal“ gamyklos ir pirmadienį pasidavė. Jie buvo nugabenti į Rusijos pajėgų kontroliuojamą Donbaso teritoriją, sakoma trečiadienį paskelbtame Rusijos pranešime.

Gavusi Raudonojo Kryžiaus ir JT patikinimą, kad evakuoti iš gamyklos kariai bus saugūs, Ukraina sutiko evakuoti apsuptos „Azovstal“ gamyklos kovotojus. Trečiadienį Ukrainos žiniasklaida citavo „The New York Times“ pareiškimą, kuriame Ukrainos parlamentarė Kira Rudik sakė, jog kalbama apie „Azovstal“ gynėjų evakuaciją.

 

Rudik tinklalapiui Focus.ua teigė, jog kol kas galutinis apsikeitimo kaliniais su Rusijos Federacija planas dar neparengtas, nes Kyjivas norėtų, kad Ukrainos kariai iš „Azovstal“ gamyklos būtų perkelti į trečiąją šalį, pavyzdžiui, Turkiją, tačiau Maskva priešinasi tokiai iniciatyvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(61)
(4)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: