[Žinios trumpai] Amerikos ekspertai paaiškino, kodėl Rusija sutiko su Mariupolio gynėjų evakuacija  ()

Rusija sutiko evakuoti ukrainiečių gynėjus iš „Azovstal“, kad būtų kuo greičiau paskelbtas Mariupolio užėmimas. Bet Kremlius gali neleisti mainytis evakuotais Ukrainos kariškiais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-20 [Žinios trumpai] Amerikos ekspertai paaiškino, kodėl Rusija sutiko su Mariupolio gynėjų evakuacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia išvada buvo padaryta Amerikos karo studijų institute (ISW).

Analitikai teigia, kad Kremlius taip pat galėjo žengti žingsnį, kad nukreiptų kritiką socialinėje žiniasklaidoje dėl nesėkmingo Rusijos perėjimo per Doneco upę ir apskritai lėto invazijos tempo.

Kartu jie mano, kad agresorius gali atsisakyti apsikeisti Mariupolio gynėjais.

„Kai kurie Rusijos Valstybės Dūmos deputatai kreipiasi dėl įstatymų, draudžiančių keisti kalinius į asmenis, kaltinamus „nacizmu“, priėmimo.“

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pareiškė, kad Mariupolio gynėjams turėtų būti pateikti kaltinimai  karo nusikaltimais ir jie negali būti iškeisti į rusų karo belaisvius. Kremlius gali ignoruoti Rusijos Valstybės Dūmos baimes arba panaudoti jas sabotuoti derybas su Ukraina.

Institutas pažymi, kad Rusijos Federacijoje evakuacija iš „Azovstal“ gali sukelti nepasitenkinimą, nes Rusijos propaganda anksčiau kalbėjo apie „sėkmingus išpuolius“ prieš gamyklą, o kai kurie žiūrovai tikėjosi Mariupolio gynėjų sunaikinimo.

 

„Kai kuriems rusams gali būti sunku suderinti triumfuojančią žinią su staigiomis derybomis, vedančiomis į derybinį pasidavimą“, – sakoma ISW ataskaitoje.

Jie taip pat priminė Ukrainos žvalgybos žinią apie okupantų rengiamą „spaudos turą“ užsienio žurnalistams okupuotose Ukrainos teritorijose. Jo metu iš ORDLO atvežti žmonės į kameras kalbės apie Mariupolio gynėjų „nusikaltimus“.

Pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, į evakuaciją iš „Azovstal“ buvo įtraukti įtakingiausi tarpininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(12)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: