[Žinios trumpai] Ukraina patvirtino, kad kariškiai ir toliau evakuojami iš Mariupolio - atsakė, ar tai nekelia grėsmės jų gyvybėms  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo karininkas Oleksijus Gromovas paskelbė, kad kariai iš „Azovstal“ vis dar evakuojami.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-20 [Žinios trumpai] Ukraina patvirtino, kad kariškiai ir toliau evakuojami iš Mariupolio - atsakė, ar tai nekelia grėsmės jų gyvybėms  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mariupolyje susirėmimai nuslūgo, imamės priemonių evakuotų mūsų didvyrius“, teigia Gromovas.

Daug kas nesupranta, koks skirtumas tarp evakuacijos ir pasidavimo. Šiuo atveju skirtumas yra susitarimai tarp Rusijos ir Ukrainos. Taip, ukrainiečiai turi sudėti ginklus, tačiau rusai taip pat turi įgyvendinti sąlygas, dalis kurių tikriausiai net nebus skelbiamos. Ukraina tikisi „Azovstal“ gynėjus išmainyti į rusų karo belaisvius.

Paklaustas, ar kariams iš „Azovstal“ požemių Rusijos kontroliuojamose teritorijose negresia mirtis, Gromovas teigė, kad Ukraina tikisi, kad Rusija laikysis žodžio. „Žinome, kad mūsų priešas yra apgaulingas, bet tikime, kad jie laikysis duoto žodžiu“, teigė jis.

 

Žiniasklaidoje buvo pasirodę Donecko separatistų ir atskirų rusų politikų pranešimų apie tai, ar „Azovstal“ gynėjai „nusipelnė gyventi“ ar jiems reikia rengti teismą. Tačiau tuos pranešimus daugiausia skelbia tie, kurie neturi informacijos apie Ukrainos-Rusijos susitarimus šiuo klausimu ar negali priimti tokių sprendimų.

(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: