[Žinios trumpai] Zelenskis: „Rusija visiškai sunaikino Donbasą, paskutiniai jos veiksmai man nesuvokiami protu“  (1)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo žinutėje pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau žengia į priekį išlaisvinant Charkivo sritį, tačiau priešas bando didinti spaudimą Donbase.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-20 [Žinios trumpai] Zelenskis: „Rusija visiškai sunaikino Donbasą, paskutiniai jos veiksmai man nesuvokiami protu“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau žengia į priekį išlaisvinant Charkivo sritį. Tačiau Donbase okupantai bando dar labiau padidinti spaudimą. Ten pragaras ir tai nėra perdėta. Brutalus ir visiškai beprasmis Sjeverodonecko bombardavimas – 12 žmonių žuvo, dešimtys sužeistų. Kitų mūsų miestų bombardavimas ir apšaudymas, Rusijos armijos aviacijos ir raketų smūgiai – visa tai ne tik kariniai veiksmai karo metu. Rusijos atakos Černihivo srityje, ypač baisus smūgis į Desną – ten vis dar apieškomi ir valomi griuvėsiai, daug žmonių žuvo. Nuolatinės atakos prieš Odesos sritį, centrinės Ukrainos miestus. Visiškai sunaikintas Donbasas. Rusija neturi ir negali turėti jokio paaiškinimo visiems šiems veiksmams“, – sakė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad tai sąmoningas ir nusikalstamas bandymas nužudyti kuo daugiau ukrainiečių, sunaikinti kuo daugiau gyvenamųjų pastatų, socialinių objektų, įmonių.

„Visa tai bus vertinama kaip Ukrainos žmonių genocidas ir už tai okupantai neabejotinai susidurs su teisingumu“, – sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(0)
(40)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: