[Žinios trumpai] Gyvačių sala virto karine tvirtove: skelbiama, kas čia vyksta  ()

Nors ir patyrusi didelių nuostolių, Rusija galiausiai įsitvirtino Gyvačių saloje. Šis nedidelis žemės lopinėlis Juodojoje jūroje tapo labai svarbiu po to, kai balandžio 14 dieną nuskendo raketinis kreiseris „Moskva“. Dabar aiškėja, kokią bazę Rusija kuria Gyvačių saloje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-21 [Žinios trumpai] Gyvačių sala virto karine tvirtove: skelbiama, kas čia vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defence Express“ teigia, kad iš Krymo į Gyvačių salą kursavo dideli desantiniai laivai. Pagal jų pobūdį ir palydą galima prognozuoti, kad dabar toje mažytėje saloje yra iki 5 priešlėktuvinės gynybos sistemų.

Greičiausiai ten yra bent viena sistema „Tor“ ir kelios „Pancir-C1“. Taip pat buvo pastebėtas ir dviejų atsargų sunkvežimių judėjimas - greičiausiai jie yra skirti aptarnauti toms priešlėktuvinės gynybos sistemoms. Jei visa tai tiesa, Rusija Gyvačių salą pavertė priešlėktuvinės gynybos baterija, galinčią veikti 15-20 km nuotoliu.

Aišku, kad Rusija tai daro saugodama savo laivus. Taip pat ji nori blokuoti orlaivių judėjimą virš pietvakarinės Ukrainos dalies. Bet ką gali padaryti Ukraina?

 

Na, „Bayraktar“ jau ne kartą Gyvačių saloje ir jos prieigose okupantams pasiūlė pragarą. Be to, salą atakavo ir ukrainiečių „Su-27“. Aišku, dabar atakos iš oro yra daug sudėtingesnis klausimas, bet Gyvačių salą gali pasiekti ir tokios sistemos kaip „Tornado“, jei Ukraina turi jų „pasiskolinusi“ iš Rusijos.

(27)
(4)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: