[Žinios trumpai] Įvardijo Raudonojo Kryžiaus vaidmenį Mariupolio gynėjų gelbėjimo operacijoje: ne visai tai, ko tikisi daugelis  ()

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto darbuotojai šalių prašymu registruoja Ukrainos karius, paliekančius „Azovstal“ gamyklą, įskaitant sužeistuosius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-21 [Žinios trumpai] Įvardijo Raudonojo Kryžiaus vaidmenį Mariupolio gynėjų gelbėjimo operacijoje: ne visai tai, ko tikisi daugelis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) komanda neprisideda prie Ukrainos kovotojų pervežimo į jų laikymo vietas Rytų Ukrainoje, kontroliuojamas prorusiškų separatistų.

Tai teigiama TRKK pranešime, paskelbtame jos svetainėje.

Nurodoma, kad antradienį, gegužės 17 d., TRKK pradėjo registraciją, kuri tęsėsi trečiadienį ir ketvirtadienį.

Kartu pažymima, kad registracijos procese, kurį vykdo TRKK, asmenys pildo anketą, nurodydami asmens duomenis: vardą, pavardę, gimimo datą ir informaciją apie artimuosius. Ši informacija leidžia TRKK stebėti kalinius ir padėti jiems susisiekti su savo šeimomis.

„Pagal 1949 m. Ženevos konvencijose numatytas taisykles TRKK turi turėti netrukdomą prieigą prie visų karo belaisvių visose vietose, kur jie laikomi. TRKK turi būti leista apklausti karo belaisvius be liudininkų, šių apsilankymų trukmė ir dažnis neturi būti per daug ribojami“, – teigiama pranešime.

Kaip pranešė UNIAN, evakavus civilius iš „Azovstal“ tunelių Mariupolyje, Rusijos kariai nesiliovė bandę užgrobti gamyklą, kurioje gynėsi Ukrainos kariai.

Gegužės 11 d. ministro pirmininko pavaduotoja Irina Vereščiuk pareiškė, kad „Azovstal“ teritorijoje gali būti apie tūkstantis kovotojų, pusė iš jų buvo sunkiai sužeisti.

 

Kaip pranešė UNIAN anksčiau, evakavus civilius iš „Azovstal“, Rusijos kariai nesiliovė bandę užgrobti gamyklą, kurioje gynėsi Ukrainos kariai.

Gegužės 16 dienos vėlų vakarą Rusijos žiniasklaida pranešė, kad okupantai susitarė su Ukrainos gynėjais iš „Azovstal“ atidaryti humanitarinį koridorių sužeistiems kariams.

Vėliau Azovo vadas Denisas Prokopenko sakė, kad „siekdamas išgelbėti gyvybes, visas Mariupolio garnizonas vykdo patvirtintą vyriausiosios karinės vadovybės sprendimą ir tikisi Ukrainos žmonių paramos“.

Gegužės 17 dieną Krašto apsaugos ministerija paskelbė apie gamyklos teritorijoje užblokuotų Mariupolio gynėjų gelbėjimo operacijos pradžią.

 

Gegužės 16 d. iš „Azovstal“ į medicinos įstaigą Novoazovske buvo evakuoti 53 sunkiai sužeisti. Dar 211 žmonių humanitariniu koridoriumi buvo išvežti į Jelenovką.

Sugrąžinti juos namo planuojama mainų pagalba.

Gegužės 17 d. „Reuters“, remdamasis liudininkų pasakojimais, pranešė, kad iš „Azovstal“ išvažiavo mažiausiai 7 autobusai su Mariupolio gynėjais. Žurnalistų teigimu, šiais autobusais išvežti Ukrainos kariai nenukentėjo. Tikslus jų skaičius nežinomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: