[Žinios trumpai] Raudonasis kryžius atisako paskelbti „Azovostal“ karo belaisvių sąrašą – paviešino priežastis  ()

Informacija apie iš „Azovostal“ išvežtų Ukrainos karių skaičių ir asmens duomenis, kuriuos turi arba turės Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK), bus konfidenciali ir nebus viešinama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-24 [Žinios trumpai] Raudonasis kryžius atisako paskelbti „Azovostal“ karo belaisvių sąrašą – paviešino priežastis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Ukrinform“ pranešė organizacijos atstovė Mirella Hodeib, atsakydama į klausimą, kiek iš „Azovstalio“ išvestų Ukrainos karių, tarp jų ir sužeistųjų, dabar jau užregistravo TRKK ir ar jų sąrašai bus paskelbti.

„Ši informacija yra konfidenciali. Mūsų prioritetas yra karo belaisvių kalinimo ir elgesio su jais sąlygų patikrinimas, dingimų prevencija ir jų ryšio su šeimomis palaikymas. Tačiau neskelbsime žmonių, kuriuos aplankėme ar kuriuos aplankysime, sąrašų ar pavardžių“, – sakė TRKK atstovė.

Ji pridūrė, kad organizacijos vykdoma karo belaisvių registracija leidžia jiems „jaustis apsaugotiems bent jau nuo pavojaus dingti be žinios“.

Paklausta, ar iš „Azovstal“ gamyklos evakuotų karių šeimos nariai galėtų iš TRKK sužinoti, ar jie buvo užregistruoti šioje organizacijoje, Mirella Hodeib sakė, kad šeimos, ieškančios informacijos apie dingusius giminaičius, gali susisiekti su TRKK centrine paieškos agentūra.

 

Gegužės 16 d. iš „Azovstal” į medicinos įstaigą Novoazovske buvo evakuoti 53 sunkiai sužeistieji. Dar 211 žmonių į Olenevką nuvežti humanitariniu koridoriumi.

„Reuters“, remdamasis liudininkais, pranešė, kad iš „Azovstal“ išvažiavo mažiausiai 7 autobusai su ukrainiečių Mariupolio gynėjais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: