[Žinios trumpai] JK praneša apie super pavojingą situaciją – Rusijos ginkluotosios pajėgos apsupo Sjeverodonecką ir Lysyčanską, Ukrainai liko vos 25 km  ()

Sjeverodonecko užėmimas lems visišką Luhansko srities okupaciją. Dabar tarp šiaurinio ir pietinio Rusijos „žnyplių“ galų yra tik apie 25 km Ukrainos valdomos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-24 [Žinios trumpai] JK praneša apie super pavojingą situaciją – Rusijos ginkluotosios pajėgos apsupo Sjeverodonecką ir Lysyčanską, Ukrainai liko vos 25 km  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija padidino operacijų Donbase intensyvumą, bandydama apsupti Sjeverodonecką, Lysyčanską ir Rubižnę. Šiuo metu Rusijos pajėgų šiaurinę ir pietinę ašis skiria apie 25 km teritorijos, kurią ir toliau valdo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Apie tai britų žvalgyba rašė gegužės 24 d. rytą.

Rusijai užėmus Sjeverodonecko kryptį, visa Luhansko sritis bus okupuota. Nepaisant to, kad dabar Rusija tam sutelkė savo pagrindines pajėgas, tai tik dalis Rusijos kampanijos užgrobti Donbasą, pabrėžia britų žvalgyba.

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos sugebėjo pasiekti tokių vietinių sėkmių sutelkdamos savo artilerijos dalinius.

Tuo pat metu Ukrainos pajėgos parodė stiprų pasipriešinimą, užimdamos gerai įtvirtintas gynybines pozicijas. Ukrainos ginkluotosios pajėgos veiksmingai vadovauja ir kontroliuoja šį frontą.

Jei mūšio linija Donbase pasislinks toliau į vakarus, tai tik padidins Rusijos pajėgas ir greičiausiai dar labiau sukels Rusijos pajėgų tiekimo sunkumus.

Kaip šiandien sakė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai, Rusijos kariai, palaikomi artilerijos, veržiasi link Toškovkos ir Ustinovkos prie Lysyčansko. Pasak jo, per pastarąją parą Ukrainos kariuomenė atmušė 16 priešo atakų, sunaikino 8 rusų tankus, 22 šarvuočius ir vieną transporto priemonę.

 

Tuo pat metu Rusijos pajėgos be perstojo ir chaotiškai apšaudo Sjeverodonecką, ir toliau taiko „išdegintos žemės“ taktiką. Viename iš daugiaaukščių miesto pastatų per apšaudymą žuvo keturi civiliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: