[Žinios trumpai] Žvalgyba: Rusijos elitui baigiasi kantrybė – svarsto, kaip Putiną padėti į vietą  ()

Rusijos verslas aiškiai supranta savo nuostolius, todėl bando rasti išeitį ir kažkaip užbaigti karą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Žvalgyba: Rusijos elitui baigiasi kantrybė – svarsto, kaip Putiną padėti į vietą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba atvirą perversmą Rusijoje laiko nerealiu, o prezidento Vladimiro Putino aplinka, anot jos, ieško pakaitalo.

Tai interviu „Ukrainska Pravda“ pareiškė Gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas.

„Čia yra vidinis ratas, kuris, tarkime, dabar atstovauja finansų šakai, dėl karo jie prarado gana daug. O jie ieško išeities iš padėties. Lengviausia išeitis iš padėties jiems yra pakeisti Putiną kitu asmeniu... Sakykim, dėl visų problemų kaltink ne Rusiją, o vieną žmogų V. Putiną ir pasakyk, kad jis buvo sergantis diktatorius, panaikinti visas sankcijas, panaikinti visus apribojimus, pradėti gyventi iš naujo, ne Rusija, bet jis dėl visko kaltas... Perversmas? Jei atviras – nerealus. Šešėlinis – taip. Šešėlinis yra įmanomas“, – sakė jis.

K. Budanovo teigimu, dauguma Rusijos kariuomenėje pasisako už karą. Tačiau jie netrokšta tęsti karo veiksmų, nes patiria didelių nuostolių.

„Specialiosios Rusijos tarnybos – dalis jų iš pradžių pasisakė už šį sandorį, „siekdamos paslėpti didžiulį švaistymą, kuris ilgus metus vyko, taip sakant, formuojant prorusiškai nusiteikusius žmones Ukrainoje. Be to, jie tvirtai tikėjo, kad paims Kyjivą per tris dienas, o dešimtą dieną baigs visą karinę operaciją Ukrainoje. Tai buvo jų svajonė. Tačiau nepavyko“, – pridūrė K. Budanovas.

 

„Verslas praranda pinigus, o tai yra dideli pinigai. Todėl jie yra prieš. Tačiau atvirai apie tai kalbėti su V. Putinu dar nedrįsta. Tokie pokalbiai vyksta tarpusavyje. Jie vyksta net tarp verslo ir saugumo pajėgų, tarp verslo ir politikų“, – sakė K. Budanovas.

Daug elito atstovų Rusijos Federacijoje dėl karo Ukrainoje yra asmeniškai nepatenkinti Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()