[Žinios trumpai] Dar vienas Rusijos fiasko: skelbiama, kokia komiška situacija nutiko vykdant Padniestrės mobilizaciją  ()

Vienu metu atrodė, kad Rusija ketina savo kruvinu batu įžengti į dar vieną šalį - provokacijos ir, greičiausiai, netikros vėliavos operacijos Padniestrėje rodė, kad Moldavija gali būti kita šalis Rusijos sąraše. Ten netgi buvo paskelbta mobilizacija, bet ji žlugo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-26 [Žinios trumpai] Dar vienas Rusijos fiasko: skelbiama, kokia komiška situacija nutiko vykdant Padniestrės mobilizaciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kontroliuojamoje Moldavijos teritorijoje, žinomoje Padniestrės arba Uždniestrės vardu, žlugo bandymas mobilizuoti vyrus. Priežastis komiška - daug vyrų tiesiog paliko šią teritoriją. Gegužės 22 dieną rusai tikrino tame regione esančias pajėgas ir ginkluotę, mat viskas turi būti aukštoje parengtyje dėl anksčiau ten įvykdytų „teroro aktų“, dėl kurių buvo apkaltinta Ukraina.

Tačiau faktiškai padidinti karinę parengtį Padniestrėje nepavyko, nes tai - tragiškai apleistas ir nemotyvuotas regionas. Tiraspolio aerodromas nebuvo tinkamai suremontuotas, nors Kremlius tam skyrė pinigų. Vietiniai vyrai tiesiog pabėgo arba pasislėpė nuo bet kokios mobilizacijos. Vietiniai vadukai, kurie patogiai gyvena iš svetimų pinigų, irgi nerodo didelio noro kariauti su objektyviai stipresne Ukraina.

 

Ukrainoje skelbiama, kad Kremliaus planai paversti Padniestrę dar vienu karštu tašku, kuriam Ukraina turėtų skirti dalį savo karinių pajėgų, žlugo. Ukraina toliau stebės šį pasienį, bet didesnės eskalacijos artimiausiu metu nesitikima. Buvo manoma, kad Rusija panaudos Padniestrę Odesos puolimui ar bent jau privers Ukrainą atitraukti dalį pajėgų iš kitų šalies vietų.

(100)
(1)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: