[Žinios trumpai] Rusija paskelbė oficialų pranešimą, ką toliau darys su Azovostal belaisviais  ()

Diskutuoti apie Rusijos ir Ukrainos kalinių mainus bus galima tik įvykus Ukrainos karių teismui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-27 [Žinios trumpai] Rusija paskelbė oficialų pranešimą, ką toliau darys su Azovostal belaisviais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diskutuoti apie Rusijos ir Ukrainos kalinių mainus bus galima tik įvykus Ukrainos karių teismui.

Tai pareiškė Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenko.

„Apie tai svarstysime tada, kai įvyks teismas ir kai bus priimtas nuosprendis, tik tada galima bus  galvoti apie sekančius žingsnius. Dabar apie mainus kalbėti per anksti", - sakė Rudenko.

„Nekonstruktyvus sprendimas“, taip Rusijos užsienio reikalų viceministras pavadino  Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimą apie galimybę derėtis tik tuo atveju, kai Ukraina susigrąžins visas Rusijos užgrobtas teritorijas po vasario 24 d.

Azovstal gynėjų mainai: ką reikia žinoti

UNIAN rašė, nuo gegužės 20 dienos beveik visi gamyklos teritorijoje buvę žmonės buvo evakuoti iš Mariupolio „Azovstalׅ“.

Sunkiai sužeistieji nugabenti į medicinos įstaigą Novoazovske (laikinai okupuota teritorija), o dalis Mariupolio gynėjų humanitariniu koridoriumi išvežti į kitą okupuotą teritoriją - Olenevką.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis patikino, kad kovotojus tikimasi susigrąžinti, tarpininkaujant tarptautinėms organizacijoms.

 

„Viskas priklauso nuo to, ko ėmėsi JT, Raudonasis kryžius, Rusijos Federacija. Laukiame mainų formatų pasiūlymų. Parvešime juos namo", – patikino šalies vadovas.

Gegužės 19 dieną „Azovstal“ Mariupolio Ukrainos kovotojus, okupuotame Olenivkos kaime, Donecko srityje,  aplankė Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto atstovai.

Organizacija vykdo karo belaisvių registraciją, tačiau perspėjo, kad šie sąrašai liks konfidencialūs ir nebus viešinami.

 

Provokuojantys Rusijos valdžios atstovų pareiškimai dėl Ukrainos kariškių mainų sutrikdymo girdimi ne pirmą kartą. Anksčiau Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos vadovas Viačeslavas Volodinas pavedė Dūmos Gynybos komitetui parengti rezoliuciją, kurioje būtų siūlymas neleisti vykdyti mainus  su kaliniais iš Azovo.

Ukrainos gynybos viceministrė Anna Malyar pabrėžė, kad Rusijos Federacijos pasiūlymai dėl galimo draudimo keistis Ukrainos Azovostalio gynėjais yra politiniai pareiškimai, turintys „propagandinį tikslų“ .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: