[Žinios trumpai] Skelbiama, kad Donbase atmuštas galingas rusų puolimas - paviešinta situacija apie „gyvybės kelią“ (video)  ()

Nuožmūs mūšiai, ukrainiečiai nepasiduoda


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Skelbiama, kad Donbase atmuštas galingas rusų puolimas - paviešinta situacija apie „gyvybės kelią“ (video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot OVA, rusai įsiveržė į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, tačiau patyrė didelių nuostolių ir atsitraukė. Priešas toliau apšaudo ukrainiečių namus ir greitkelį Lysichansk-Bachmut.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atmušė priešo atakas Luhansko srityje ir privertė juos trauktis į ankstesnes pozicijas. Apie tai savo „Telegram“ kanale kalbėjo regiono karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai.

Pasak jo, Rusijos kariai patyrė didelių nuostolių bandydami šturmuoti Severodonetską, Oskolonovką, Toškovką ir Kamyševachą. Jie ir toliau apšaudo greitkelį Lisichanskas-Bachmutas, tačiau jiems nepavyksta jo nei sukontroliuoti, nei užblokuoti – Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi ryšį su kitais regionais. Priešas bando „nupjauti“ kelią iš Popasnajos per Kamyševachą.

Televizijos ir radijo maratono eteryje jis pridūrė, kad ukrainiečiai gali pristatyti humanitarines prekes į Luhansko sritį ir evakuoti civilius, taip pat ir iš Lisichansko. Išvakarėse patrulių policija į saugią vietą išvežė 31 žmogų. Situaciją apsunkina tai, kad priešas reguliariai apšaudo visas regiono teritorines bendruomenes, taip pat humanitarinius centrus.

Iš viso, per praėjusią parą Ukrainos kariuomenė atmušė aštuonias priešo atakas Donbase, pakeliui sunaikindama penkis tankus, 10 šarvuočių ir keturias mašinas. Oro gynybos daliniai numušė Rusijos karinį droną „Orlan-10“.

OVA vadovas pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms priešinasi mažiausiai 25 Rusijos Federacijos bataliono taktinės grupės – apie 10 tūkst. karių.

 

Rusija okupuotose teritorijose bando verbuoti naujus kovotojus, tarp jų ir iš vadinamųjų „LPR“ ir „DPR“, juos papildo „kadyrovcai“ ir privačios karinės kompanijos. Pastarieji naudojami siekiant „pralaužti“ fronto liniją, kad RF ginkluotosios pajėgos galėtų įsitvirtinti savo pozicijose.

Kaip sakė Sergejus Gaidai, Severodonetske kebli situacija – okupantai užėmė pakraštyje esantį viešbutį „Mir“, tačiau gynėjai kovoja ir neįsileidžia į miestą. Be to, RF ginkluotosios pajėgos nuolat apšaudo regioninį centrą. Miestas nėra atkirstas, su juo galima susisiekti, tačiau įvažiuoti gali tik lengvosios transporto priemonės. Kas kelias valandas priešas organizuoja apšaudymus, bandydamas prasiveržti į priekį.

"Severodonetskas yra  nuolat apšaudomas. Kadyrovo  žmonės apšaudo miestą savo malonumui – tik norėdami patalpinti vaizdo įrašus Tik-Tok. Per dieną turime 14 apgadintų daugiaaukščių pastatų įvairiose miesto vietose", sakė OVA vadovas, pridūręs, kadi  „iš Severodonetsko gali likti tik griuvėsiai“.

 

Nuo rusų apšaudymų smarkiai nukentėjo ir kitos Luhansko srities gyvenvietės: Lisichanskas, Gorskoje, Popasnaja. Didžiausi nuostoliai užfiksuoti Vrubovkos kaime – iš karto apgadinta 12 namų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas rytiniame pranešime patvirtino, kad Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms nepavyko pasiekti pergalės per naktinius išpuolius Severodonetsko kryptimi. Dabar priešas bando judėti toliau Bakhmuto kryptimi, einant į Ukrainos pajėgų užnugarį ir blokuojant tiekimo kelius. Rusai pažengė į priekį Nagornoje, Vasiljevkos, Kamyševachos ir Vozroždenės gyvenviečių srityse, tačiau vėl gi buvo priversti trauktis.

 

Gegužės 26 dieną pasirodė informacija, kad Ukraina prarado Limano miesto kontrolę Donecko srityje. Anot OP vadovo patarėjo Aleksejaus Arestovičiaus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos traukėsi iš miesto, užpuolus priešui.

Netrukus Donecko OVA vadovas Pavelas Kirilenko paneigė informaciją apie visišką Limano užėmimą RF ginkluotųjų pajėgų. Jis pareiškė, kad Ukrainos kariuomenė persigrupavo ir užėmė naujas, labiau sustiprintas pozicijas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: