[Žinios trumpai] Arestovičius perspėjo, kad yra sąlyga, kuriai įvykus Baltarusija pultų Ukrainą  (1)

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios buvo prognozuojama, kad Baltarusija prisijungs prie karo. Jis suteikė Rusijai puikias galimybes pasinaudoti savo teritorija neišprovokuotam Ukrainos puolimui, bet Baltarusijos pajėgos į Ukrainą nesiveržė. Bet gal dar veršis?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-29 [Žinios trumpai] Arestovičius perspėjo, kad yra sąlyga, kuriai įvykus Baltarusija pultų Ukrainą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad Ukrainos laukia sunkus mėnesis. Jei Luhanską okupavusi Rusija turės jėgų veržtis tolyn, tikėtina, kad Rusija atnaujins puolimą iš Baltarusijos teritorijos. Tikėtinas ir Baltarusijos pajėgų įsitraukimas, nes milžiniškus nuostolius patyrusiai Rusijai gali pradėti trūkti karių.

„Turiu pažymėti nemalonų dalyką. Egzistuoja tikimybė, kad Rusija veršis šiaurėje į Sumų, Černihivo ir Kyjivo regionus. Yra pavojus, kad į tai įsitrauks ir Baltarusijos ginkluotosios pajėgos. Tačiau tik esant tam tikroms sąlygoms. Pavyzdžiui, jei jie laimės rytuose, užims Luhansko regioną ir vis dar turės jėgų“, teigia Arestovičius.

Ukraina ne kartą teigė, kad Baltarusija gali veržtis į Ukrainą. Tokias kalbas kursto ir Baltarusijos skelbiama propaganda, informacija apie Baltarusijos pietuose kuriamus naujus karinius dalinius. Nors Ukrainos ginkluotosios pajėgos prieš baltarusius turėtų didelį pranašumą, nauji mūšiai priverstų ukrainiečius atitraukti dalį pajėgų iš rytų.

(10)
(13)
(-3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: