[Žinios trumpai] Rusai įžengė į Severodonecką - prasidėjo įnirtingos gatvių kautynės, sumušta viena okupantų grupė  ()

Luhansko administracijos vadovas Serhijus Haidajus teigia, kad Ukraina vis dar kontroliuoja Lisičanksą ir Lisičansko-Bachmuto greitkelį, tačiau situacija Severodonecke prastėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Rusai įžengė į Severodonecką - prasidėjo įnirtingos gatvių kautynės, sumušta viena okupantų grupė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai įžengė į Severodonecką, įnirtingos kovos vyksta miesto gatvėse. Situacija labai sunki. Po ilgai trukusio puolimo, kurio metu rusai patyrė milžiniškų nuostolių, miestas galiausiai gali kristi į okupantų kontrolę. Anksčiau skelbta, kad toks Severodonecko puolimas neseka jokios karinės ir ekonomikos logikos, bet rusai nuostolių nebijo - užėmę šį miestą galės sakyti, kad Luhansko kampanija yra baigta.

Haidajus  taip pat pranešė, kad dingo trys gydytojai - rastas tik greitosios pagalbos automobilis. Medicininio personalo puolimas, aišku, yra karo nusikaltimas. Bet rusai tokią taktiką naudoja siekdami pabloginti humanitarinę situaciją.

 

Rusai ir toliau patiria didžiulius nuostolius. Severodonecke buvo sumušta smogikų grupė iš 7-osios brigados. Į nelaisvę paimti tik du kariai - Artiomas Chochlomas ir Grigorijus Gudžijevas (paskelbtos ir jų nuotraukos). Pastarasis karys yra vienos iš okupuotų teritorijų gyventojas. Likę grupės nariai buvo nukauti arba atsitraukė.

(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: