[Žinios trumpai] Dėl Severodonecko atakos rusai prarado labai naudingas tiekimo linijas – miesto užėmimas yra kvailystė  ()

Rusijos kariuomenė visiškai sunaikins miestą ir, jei bus užgrobtas, kontroliuos jo griuvėsius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Dėl Severodonecko atakos rusai prarado labai naudingas tiekimo linijas – miesto užėmimas yra kvailystė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Severodonecko užėmimas Rusijos kariams gali atnešti taktinę sėkmę, tačiau tai neturės didelės įtakos karo eigai.

Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Analitikai pabrėžia, kad V. Putinas, šturmuodamas Severodonecką, privertė savo kariuomenę sumokėti per didelę kainą, kuri yra neproporcinga jokiai realiai operatyvinei ar strateginei naudai.

Tačiau, kai mūšis dėl Severodonecko baigsis, nepaisant to, kurioje pusėje miestas bus, Rusijos puolimas operatyviniu ir strateginiu lygiu greičiausiai pasieks kulminaciją, o tai suteiks Ukrainai galimybę atnaujinti savo atsakomąjį puolimą operatyviniu lygiu, kad būtų atstumta Rusijos kariuomenė, rašoma pranešime.

Severodonecko užėmimas leis Maskvai paskelbti, kad Rusijos Federacija visiškai pasiekė Luhansko srities administracinę sieną. Nors, ekspertų teigimu, tai Rusijai jokios kitos reikšmingos karinės ar ekonominės naudos neatneš.

 

ISW pabrėžė, kad Rusijos kariuomenė visiškai sunaikins miestą ir, jei bus užgrobtas, kontroliuos jo griuvėsius.

Severodonecko užėmimas gali atverti Rusijos logistikos tiekimo liniją operacijoms vakaruose paremti. Tuo pačiu metu rusai prarado daug naudingų maršrutų netoli Iziumo – iš dalies dėl to, kad jie buvo labai susitelkę į Severodonecką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: