[Žinios trumpai] Karo ekspertai: rusai baigia užspringti - kautynės dėl Severodonecko Ukrainai išeis į naudą  ()

Prasideda mūšis Severodonecko gatvėse. Ukrainai gali tekti atsitraukti, tačiau čia Rusija patiria didžiulius nuostolius ir tai turės įtakos tolesnei karo eigai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Karo ekspertai: rusai baigia užspringti - kautynės dėl Severodonecko Ukrainai išeis į naudą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos tyrimų institutas „Study of War“ pastebi, kad rusai Severodonecko užėmimui skyrė keistai dideles pajėgas - daug didesnes nei ukrainiečiai skyrė gynybai. Ir čia patyrė labai didelių nuostolių, dėl kurių rusų puolimas gali pradėti springti.

„Jei rusų kariai įstrigs antrojoje puolimo ašyje ir jie pradės prarasti motyvaciją, Severodonecko mūšis sunaudos didžiąją Rusijos puolimo jėgos dalį. Ukrainai atsiras galimybė surengti rimtą kontrataką. Ir sėkmės tikimybė bus nemaža“, teigiama pranešime.

Severodoneckas yra paskutinė didelė gyvenvietė Luhansko regione, kurią rusai labai stengiasi užimti. Užėmę šį miestą jie tikriausiai pasuktų pietų kryptimi - į Donecko sritį. Tačiau jei nuostoliai bus tokie dideli, gali tekti skirti daugiau laiko persigrupavimui.

 

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius anksčiau sakė, kad ukrainiečiams rytuose labai svarbu atsilaikyti iki birželio vidurio. Tuomet gavus naujas ginklų siuntas jėgų balansas po truputį ims svirti į gynėjų pusę. Luhansko administracijos vadovas, teigia, kad vietomis rusai technikos skaičiumi net 20 kartų lenkia ukrainiečius. Severodoneckas yra viena iš tokių vietų.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()