Berlyno „Tesla Gigafactory“ problemos nesibaigia: statybų darbai stabdomi - „Tesla negali ir neturi būti aukščiau įstatymų“ (Video)  (2)

„Tesla“ buvo priversta sustabdyti miško kirtimo darbus būsimos „Gigafactory“ gamyklos vietoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-10 Berlyno „Tesla Gigafactory“ problemos nesibaigia: statybų darbai stabdomi - „Tesla negali ir neturi būti aukščiau įstatymų“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ sulaukė dviejų gamtos apsaugos grupių pasipriešinimo, kurios kreipėsi į teismą dėl 83 hektarų pušyno kirtimų stabdymo. Čia, Grunheide, į pietus nuo Berlyno, pradėta statyti „Tesla Gigafactory“ gamykla.

Frankfurto prie Oderio administracinis teismas paskelbė nurodymą „laikinai sustabdyti kirtimus“, kad būtų galima išnagrinėti bylą „atsižvelgiant į sparčią kirtimo darbų eigą“.

Teismo sprendimas mažina „Tesla“ viltis pirmuosius automobilius šioje gamykloje surinkti jau 2021 metų liepos mėnesį.

Galutinio sprendimo dėl Gamtos ir biologinės įvairovės apsaugos sąjungos Brandenburgo žemės skyriaus (NABU) ir Žaliosios lygos pateikto skundo vis dar laukiama.

Vienas iš susirūpinimą keliančių klausimų yra saugomų vikriųjų driežų ir lygiųjų lygiažvynių žalčių buveinių toje vietovėje sunaikinimas arba gyvūnų žiemos miego sutrikdymas.

 

„Tesla“ negali ir neturi būti aukščiau įstatymų“, – sakoma Brandenburgo žemės Žaliosios lygos pirmininko Heinzo Herwigo Mascherio pranešime.

Nepaisant „Tesla“, kaip energiją tausojančios bendrovės įvaizdžio, gamykla jau seniai atsidūrė aplinkosaugininkų akiratyje.

Vasario mėnesį teismas laikinai sustabdė miškų kirtimą dėl įtariamo poveikio laukinei gamtai ir įtarimų, kad tai gali pakenkti geriamojo vandens tiekimui.

Darbas taip pat buvo nutrauktas kiek anksčiau šiais metais, kai buvo rastos ir nukenksmintos septynios toje vietoje rastos Antrojo pasaulinio karo bombos.

 

Pirmoji „Tesla“ gamykla Europoje vis dar turi laikinus statybų leidimus, o vietos pareigūnai jai leido pradėti darbą pačios bendrovės rizika, kol bus gautas galutinis leidimas.

„Tesla“ teigė, kad sklypas, kuriam taikomas pastarasis draudimas, turi būti išvalytas, kad būtų galima nutiesti vamzdynus ir pastatyti sandėlius, rašoma laikraštyje „Tagesspiegel“.

Praėjusią savaitę „Tesla“ buvo leista pradėti montuoti mechaninius įrenginius „Gigafactory“ dažų ceche. Didžiulėje gamykloje planuojama kasmet surinkti 500 000 „Model 3“ sedanų ir „Model Y“ visureigių.

Elonas Muskas neseniai paskelbė, kad bendrovė šalia automobilių gamyklos Grunheide ketina pastatyti didžiausią pasaulyje akumuliatorių gamyklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (2)