[Žinios trumpai] Blogos žinios – NASA daugiau nei mėnesiui atideda „Artemis“ paleidimą: tai didelis smūgis visai Mėnulio misijai  ()

NASA teigia, kad „Artemis 1“ misija gali būti atidėta daugiau nei mėnesiu po to, kai antrasis bandymas paleisti šeštadienį (rugsėjo 3 d.) buvo atšauktas dėl variklio nuotėkio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-06 [Žinios trumpai] Blogos žinios – NASA daugiau nei mėnesiui atideda „Artemis“ paleidimą: tai didelis smūgis visai Mėnulio misijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kosmoso agentūra buvo priversta atidėti naujausią startą Kennedy kosmoso centre Kanaveralo kyšulyje, Floridoje, likus kiek mažiau nei 150 minučių.

„Komandos bandė išspręsti problemą, susijusią su aparatūros, perduodančios kurą į raketą, nutekėjimu, bet nesėkmingai“, – sakoma NASA pranešime.

Tai buvo antras kartas per penkias dienas, kai nepayvko iškelti „Space Launch System“ SLS raketą.

SLS yra didžiausia NASA raketa, kurią kada nors sukūrė NASA, ir sudaro visos „Artemis“ programos pagrindą. „Artemis I“ yra pirmoji jos nepilotuojama misija aplink Mėnulį, nors galiausiai NASA tikisi ja pasinaudoti astronautams nugabenti į Mėnulį ir toliau į Marsą.

 

Paskutinis paleidimo atidėjimas greičiausiai pavėlins visą „Aremis“ programą, o NASA administratorius Billas Nelsonas perspėjo, kad kitoms misijoms bus teikiama pirmenybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: