[Žinios trumpai] Problemos išspręstos! NASA paskelbė trečiojo bandymo paleisti megaraketą „Artemis 1“ datą – tai jau visai netrukus!  (1)

Kosmoso agentūra teigia, kad techninės raketos problemos buvo pašalintos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-16 [Žinios trumpai] Problemos išspręstos! NASA paskelbė trečiojo bandymo paleisti megaraketą „Artemis 1“ datą – tai jau visai netrukus!  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kosmoso agentūra paskelbė, kad NASA „mega Mėnulio raketa“ trečią kartą bandys pakilti rugsėjo 27 d.

Raketa „Artemis 1“, sudarytą iš šešių žmonių kapsulės „Orion“, esančios ant 30 aukštų kosmoso paleidimo sistemos (SLS), iš pradžių buvo planuota paleisti į Mėnulį ir atgal rugpjūčio 29 d.

Tačiau techniniai sunkumai sužlugdė pirmuosius du raketos bandymus pakilti. NASA atmetė pirmąjį raketos bandymą, nes inžinieriai nesugebėjo atvėsinti vieno iš keturių pagrindinių raketos pakopų RS-25 variklių iki saugios temperatūros.

Agentūra paskelbė, kad išsprendė problemą – sugedusį temperatūros jutiklį. Tada, per antrąjį raketos bandymą, kai į raketą buvo pilamas skystas vandenilio kuras, pasigirdo pavojaus signalas įspėjantis inžinierius apie vieno iš raketos variklių sandariklio nuotėkį. NASA pranešė, kad inžinieriai bandė tris kartus užkimšti nuotėkį ir jiems nepavyko.

Sutvarkiusi problemas, JAV kosmoso agentūra teigia, kad anksčiausia paleidimo galimybė bus rugsėjo 27 d., o atsarginė – spalio 2 d. NASA inžinieriai planuoja įrodyti, kad nuotėkis yra užtaisytas, atlikdami bandymą pumpuoti raketinį kurą į raketą rugsėjo 17 d.

 

Planuojama, kad „Orion“ du kartus praskris pro Mėnulį 100 kilometrų aukštyje virš Mėnulio paviršiaus ir nuskris net 64 000 km už Mėnulio, o po 38 dienų po paleidimo grįš į Žemę.

NASA kapsulėje sutalpino tris manekenus, kurie bus naudojami stebėti spinduliuotės ir šilumos lygį skrydžio metu. Erdvėlaivyje taip pat yra minkštas „Snoopy“ žaislas, plūduriuojantis kapsulės viduje kaip nulinės gravitacijos indikatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: