Linksmosios Plutono pareidolijos: širdis, šuo, o gal vis dėlto... sniego žmogaus pėdsakas???  (1)

Kažin ar reikia priminti, jog prieš keletą dienų zondas New Horizons atrado Plutono Širdį. Daugelis jau žino, kad nuo šiol ji oficialiai vadinama Tombo regionu – Plutoną atradusio astronomo Klaido Tombo (Clyde Tombaugh) garbei. Tačiau Plutono širdelė kaip reikiant pakurstė Žemės gyventojų vaizduotę :)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kam Plutono širdis atrodo plyšusi iš sielvarto, kad pirmasis svečias praskriejo pro šalį (spustelėkite žemiau esančią .gif formato iliustraciją). Kai kam atrodo, kad prie Plutono širdies nagus (tiksliau – dantis) spėjo prikišti Urugvajaus futbolo rinktinės puolėjas Luisas Suarezas. Tačiau tai – ne vienintelės vizualinės šio įstabios Saulės sistemos puošmenos interpretacijos. Plutono širdimi susidomėjusiųjų gretose atsirado tokių, kurie Plutono paviršiuje įžvelgė visai ne širdį, o... bendravardį animacinį herojų šunį Plutą (angl. – Pluto). Tačiau bene labiausiai intriguojanti Tombo regiono Plutone interpretacija – iš tikrųjų mistiška. Mat jos autoriui ši didžiulė Plutono paviršiaus sritis pasirodė panaši ne į širdį, ne į animacinio šuns galvą, o į... sniego žmogaus įmintą pėdsaką (spustelėkite žemiau esančią .gif formato iliustraciją).
Kokiu būdu mistiniai gauruočiai spėjo nukakti 4,8 mlrd. km - neklauskite. Tiesa, laiko tam turėjo daugiau nei 9,5 metų maždaug 50 tūkst. km/val. greičiu keliavęs zondas New Horizons. Gal sniego žmonės ekspediciją į Plutoną surengė ant... priešistorinių šulinukų dangčių? :)
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(17)
(-6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: