Naują rekordą pasiekęs NASA astronautas ir kerinčios jo nuotraukos (Foto)  (1)

Vadas Scottas Kelly visai neseniai pasiekė naują rekordą, kadangi tapo žmogumi, kuris yra ilgiausiai išbuvęs kosmose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-22 Naują rekordą pasiekęs NASA astronautas ir kerinčios jo nuotraukos (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

51-erių metų NASA astronautas Tarptautinėje kosminėje stotyje gyvena jau 383 dienas, tačiau tai dar ne pabaiga. Astronautas kosminėje stotyje ketina iš viso išbūti 522 dienas.

Šiuo metu kaip tik yra koncentruojamasi į tai, kokį poveikį kosmosas ir nulinė gravitacija daro S. Kelly organizmui. Tikimasi, jog šie tyrimai padės pamatus rengiantis Marso kolonizavimui.

S. Kelly yra išties artistiškas astronautas, kuris itin aktyviai reiškiasi ir socialiniuose tinkluose. Štai savo „Twitter“ paskyroje astronautas itin dažnai pasidalina neįtikėtinais vaizdais iš kosmoso.

Pats S. Kelly į Žemę turėtų sugrįžti 2016 metų kovo 2 dieną, iš viso praleidęs 522 dienas kosmose. Ankstesnis rekordas priklausė NASA astronautui Mike‘ui Fincke, kuris kosmose išbuvo 382 dienas.

Beje, S. Kelly turi dvynį brolį Marką, kuris taip pat yra astronautas. Kuomet Scottas sugrįš į Žemę, jo sveikata bus lyginama su brolio. Tikimasi, jog tai padės detaliau išsiaiškinti kosmoso poveikį žmogaus organizmui.

O jums siūlome pasigrožėti keletu pačių įspūdingiausių vaizdų, kuriuos užfiksavo S. Kelly ir paskelbė savo „Twitter“ paskyroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(58)
(3)
(55)

Komentarai (1)