Atsiminkite šią dieną - NASA paskelbė apie gyvybei tinkamą pasaulį Saulės sistemoje (Video)  ()

Ar mes esame vienintelė gyvybės forma kosmose? Šis klausimas neramina visus, ir turbūt neramins net ir tada, kai jau net ir atrasime kokią nors gyvybės formą. Nes jos vis tiek bus negana.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-14 Atsiminkite šią dieną - NASA paskelbė apie gyvybei tinkamą pasaulį Saulės sistemoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ledu padengtas Saturno palydovas Enceladas, ko gero, realiausia vieta Saulės sistemoje, kur gali egzistuoti nežemiška gyvybė – ar bent taip mano NASA, šį ketvirtadienį pranešusi, kad šio 504 km skersmens Saturno mėnulio tyrimai parodė, jog požeminiame palydovo vandenyne yra šiltųjų versmių. Žemėje tokios vietos žinomos kaip gyvybės šaltiniai.

„Mes esame gana užtikrinti, kad vidinis Encelado vandenynas yra tinkamas gyvybei ir mes turime ten grįžti bei išsamiau tai ištirti“, – sakė „Cassini“ misijos mokslininkas Hunteris Waite‘as.

Specialistai pabrėžia, kad šis atradimas negarantuoja, jog Saturno palydove egzisutoja mikroorganizmai. Vis dėlto zondo „Cassini“ ir Hubble orbitionio teleskopo duomenys rodo, kad ateityje verta būtų grįžti prie Encelado bei atlikti išsamesnius tyrimus.

Apie skysto vandens buvimą Encelade galima spręsti iš vandens geizerių, užfiksuotų dar 2006 metų kovo 9 d. zondo „Cassini“ nuotraukoje. Iš trykštančių ledo geizerių išsiveržę vandens garai sudaro itin retą atmosferą. Enceladas yra vienas iš nedaugelio Saulės sistemos kūnų, pasižyminčių aktyvia vulkanine veikla.

Trancliacijos, kurios metu buvo pranešta sensacinga informacija, įrašas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(47)
(9)
(38)

Komentarai ()