Ima aiškėti, kokią paslaptingą medžiagą Mėnulyje aptiko kinų mėnuleigis „Yutu-2“  ()

Rugpjūčio mėnesį Kinijos mėnuleigis „Yutu-2“, važinėdamas tolimosios Mėnulio pusės teritorijoje, padengtoje nedideliais krateriais, aptiko kai ką keisto. Tuo metu Kinijos kosmoso agentūra pranešė, kad ši keista medžiaga yra „gelio konsistencijos“ ir turi „neįprastą spalvą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-10-24 Ima aiškėti, kokią paslaptingą medžiagą Mėnulyje aptiko kinų mėnuleigis „Yutu-2“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Kinijos Mėnulio tyrimams skirta programa paviešino naują keistos medžiagos nuotrauką, kuri suteikia daugiau informacijos apie tai, kas tai galėtų būti. Ekspertai sako, kad greičiausiai tai yra būtent tai, apie ką pirmiausia mokslininkai ir pagalvojo – tamsus stiklas, susiformavęs po stipraus smūgio. Panašią medžiagą per savo misiją atrado ir „Apollo 17“ astronautai, rašo Space.com.

Stiprūs meteorito smūgiai sugeba taip stipriai suspausti mineralus, kad jie suformuoja žvilgantį stiklą, laužiantį šviesos spindulius neįprastais būdais.

„Kol kas geriausiai žinome tai, kad ši medžiaga yra tamsi“ – sakė NASA postdoktorantūros programos narys ir Goddardo kosminių skrydžių centro darbuotojas Danas Moratry. – Panašu, kad tarp tamsios medžiagos yra ir šviesios medžiagos pėdsakų, tačiau gali būti, kad tai tik nuo nuo lygaus paviršiaus atsispindinti šviesa“.

„Yutu-2“ prie šios keistos medžiagos priartėjo tik dabar vien dėl to, kad kelias iki jo buvo gana sudėtingas. Keistą medžiagą mėnuleigis pastebėjo kraterio apačioje. Greitai „Yutu-2“ turėtų pabusti iš dvi savaites trukusio miego – ir mokslininkai tikisi, kad tada gausime dar daugiau duomenų apie šią keistą medžiagą.

Parengta pagal Futurism.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(4)
(18)

Komentarai ()