Katarui smogė itin retas tornadas – skelbiama, kiek tai pavojinga ir kaip jis atrodo gyvai (Video)  (1)

Kaip teigiama Kataro meteorologijos departamento žinutėje, trečiadienį šiauriniame Katare smogė tornadas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-08 Katarui smogė itin retas tornadas – skelbiama, kiek tai pavojinga ir kaip jis atrodo gyvai (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tornadas smogė tarp aštuntfinalių turų pabaigos ir FIFA pasaulio čempionato ketvirtfinalių, kurie prasidės penktadienį Dohoje, šalies sostinėje rytinėje pakrantėje. Jose žais Kroatija ir Brazilija bei Nyderlandai ir Argentina.

Departamentas pasidalijo filmuota medžiaga, kaip vienas tornadas trečiadienį riaumoja per dykumą. Vaizdo įrašuose matoma kaip didelis, grėsmingas juodas viesulas slenka dykumos plote.

Prieš pat paskelbdamas tornado vaizdo įrašus, Kataro meteorologijos departamentas paskelbė prognozių žemėlapį, kuriame matyti iš šiaurės rytų artėjančios audros. Tviteryje buvo perspėta, kad „vietomis grės liūtis su perkūnija“, o žmonės raginami „būti atsargiais“.

 

„AccuWeather“ vyresnysis meteorologas Jasonas Nichollsas „Newsweek“ sakė, kad atmosferos sąlygos trečiadienį buvo idealios tornadų formavimuisi.

„Jų pasitaiko retai, bet buvo žinoma, kad jų pasitaiko“, – sakė Nichollsas, nurodydamas 2019 m. lapkritį ir 2016 m. lapkritį kaip kitų tornadų Katare datas.

 

Pagal Pasaulio rizikos ataskaitą, 2016 m. paskelbtą Jungtinių Tautų universiteto pasaulinį tyrimą, Katare yra mažiausias stichinės nelaimės rizikos veiksnys.  Tornadai Katare yra reti dėl šalies sauso klimato ir oro masių susirėmimų trūkumo.

Mažai tikėtina, kad tornadas bus paskutinis atšiaurus Kataro oras šią savaitę. Kataro meteorologijos departamentas paskelbė prognozę, pagal kurią iki šeštadienio numatomi lietingi orai su „skirtingo intensyvumo kritulių laikotarpiais“.

Nichollsas sakė, kad šeštadienį Dohoje gali šiek tiek lyti, tačiau bet kokie kiti tornadai, kuriuos sukėlė atmosferos sąlygos, greičiausiai vėl užklups šiaurinį Katarą. Šeštadienio lietus gali paveikti Maroko ir Portugalijos rungtynes, padarydamas aikštę slidžią, tačiau tikimasi, kad audra išsisklaidys prieš rungtynes tarp Anglijos ir Prancūzijos vėliau tą pačią dieną.

Kataro meteorologijos departamentas pranešė, kad neramūs orai sutampa su Kataro „žiemos atšiaurumo“ pradžia, kuri trunka maždaug 40 dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(3)
(2)

Komentarai (1)