Auginti tarakonus apsimoka labiau, nei kiaules (Video)  (0)

Tarakonai tikrai nėra tie vabalai, kurie daugumai keltų susižavėjimą. Bet tik ne kinui Wang Fuming, kuris pasaulyje laikomas tarakonų fermos numeris vienas savininku. Kaip rašo grist.org, cituodamas „Los Angelos Times“ išspausdintą interviu, kinas augina milijonus šių vabalų ir iš to neblogai uždirba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-20 Auginti tarakonus apsimoka labiau, nei kiaules (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

43 metų verslininkas W. Fuming yra didžiausias tarakonų tiekėjas Kinijoje (ir ko gero, visame pasaulyje), turintis 6 fermas, kuriose augina apie 10 mln. daugumai pasišlykštėjimą keliančių vabalų. Šiuos vabalus vyras parduoda Azijos medicinos ir kosmetikos kompanijoms, kurioms tarakonai yra reikalingi kaip pigus proteinų šaltinis. Šie gyviai yra vertinami ir dėl kitos priežasties – jų sparnuose esančios medžiagos, panašios į celiuliozę. Mokslininkai šias iš tarakonų gautas medžiagas naudoja eksperimentams, kurie atliekami siekiant rasti vaistus tokioms ligoms kaip AIDS, vėžys ir netgi plikimas.

W. Fuming verslą pradėjo 2010 metais, per tą laiką sudžiovintų tarakonų kaina šoktelėjo 10 kartų – nuo 2 dolerių iki 20 už maždaug 453 gramus šių gyvių.

Verslininko žmona Li Wangrong stebisi, kad pasaulis tarakonais šlykštisi: „Kas yra šlykštaus juose? Taigi, pasižiūrėkite – jie tokie blizgantys ir gražūs!“

W. Fuming pripažįsta anksčiau svarstęs auginti kiaules, tačiau pasiskaičiavo, kad tarakonų auginimas jam atsiperka nepalyginamai greičiau. Juos, anot kino, tiek veisti, tiek maitinti, tiek ir užmušti taip pat kur kas paprasčiau.

Vis dėlto, reikia pridurti, kad ir kaip netikėtinai keistai skambėtų toks kino verslas, jis neapsiėjo ir be nuostolių. Dar šių metų rugpjūčio pabaigoje vietos žiniasklaida pranešė, kad iš W. Fuming fermos pabėgo apie vienas milijonas jo taip giriamų „augintinių“.

Kaip praneša AFP, kinas moka po 16 tūkst. dolerių už maždaug 100 kg tarakonų kiaušinių (apie 40 tūkst. Lt). Iš tokio kiekio kiaušinių išsirita apie 1,5 mln. tarakonų. Kasdien juos reikia maitinti vaisiais ir sausainiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(11)
(0)
(5)

Komentarai (0)