Lietuvio ir jo išgelbėtos stirniukės draugystė sužavėjo pasaulį (Video)  (0)

JAV gyvenantis Darius Sasnauskas privertė suvirpėti gyvūnų mylėtojų širdis visame pasaulyje – istorija, kaip jis išgelbėjo, prižiūrėjo ir išaugino sužeistą stirniukę, pasklido po viso pasaulio naujienų portalus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-26 Lietuvio ir jo išgelbėtos stirniukės draugystė sužavėjo pasaulį (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Youtube“ Dariaus paskelbtame vaizdo įraše – ypatingas pasakojimas. Vieną pavasario mėnesį jo kieme stirna atsivedė du jauniklius. Deja, ką tik pasaulį išvydusi stirnytė buvo sužeista – todėl jos šeima ją apleido, rašo „Bored Panda“.

„Aplink esant tiek daug plėšrūnų, ji neturėjo šansų viena išgyventi“, – rašo Darius, gyvenantis netoli Jeloustono nacionalinio parko. Jis nusprendė mažylę parsinešti namo.

„Nepritariu laukinių gyvūnų laikymui namuose kaip augintinių, tačiau tai buvo ypatinga situacija“, – aiškina jis. Darius pagamino jai įtvarą kojai, maitino kas keturias valandas.

Po ilgos priežiūros (kurios metu mažylė stirniukė net susidraugavo su Dariaus augintiniais), ji pasveiko – atėjo laikas gyvūną paleisti į laisvę.

Tačiau ryšys tarp stirnos ir jos gelbėtojo buvo toks stiprus, kad ji negalėjo nuo Dariaus pasitraukti – vis grįždavo ir grįždavo.

Galiausiai vieną popietę pasirodė stirnos mama – ir mažylė susitiko su savo šeima. Po kelių mėnesių Darius savo buvusią augintinę vėl pamatė – sparčiai augančią ir besidžiaugiančią gyvenimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(52)
(0)
(52)

Komentarai (0)