Istorinis įvykis: Jungtinės Tautos (JT) kanapes perkėlė į mažiau pavojingų medžiagų klasę - tai atvers visiškai naujas galimybes  ()

JT pašalino medicinines kanapes iš pavojingiausių preparatų kategorijos. Tai gali atverti kelią tyrimams ir platesnį medicininės kanapės naudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

The New York Times praneša, kad trečiadienio JT narkotinių preparatų komisijos, kurioje dalyvauja 53 šalys narės, balsavimas patvirtino medicininės kanapės pašalinimą iš 1961 m. Vieningosios narkotinių vaistų konvencijos IV Katalogo klasifikacijos

IV Katalogo klasifikacijoje marichuana įrašyta į tą pačią kategoriją kaip ir heroinas ir skirtas preparatams, kurių medicininė ar terapinė vertė ribota.

Su kanapėmis susijusias naujienas ir pokyčius sekančios Marijuana Moment duomenimis, dabar marichuana yra Tarptautinės vaistų kontrolės sistemos I Kataloge.

I Kataloge išvardinti pripratimą sukeliantys vaistai, keliantys grėsmę jais piktnaudžiaujant. Šios kategorijos vaistams, tarp kurių yra ir fentanilis, turi būti taikoma aukščiausio lygio tarptautinė kontrolė.

 

Marichuanos pašalinimas iš IV Katalogo sušvelnins tarptautinę vaisto kontrolę, bet konkreti preparato klasifikacija paliekama vyriausybių jurisdikcijai.

Keletas Vakarų šalių, tarp kurių ir JAV, tokį žingsnį rėmė, tuo tarpu kitos, pavyzdžiui, Kinija, Egiptas ir Rusija, tokiam žingsniui nepritarė.

Dėmesys marichuanai iš dalies kyla dėl jos poveikio JAV ir Europos rinkoms, ypač, kai kanapės legalizuojamos keliose JAV valstijose.

Remiantis tarptautine investicijų ir finansinių paslaugų kompanija Cowen, tikimasi, kad iki 2025 metų kanapių rinka išaugs daugiau nei $34 milijonais.

 

Nors kanapės federaliniu lygiu vis dar nelegalios, nemažai JAV valstijų marichuaną tam tikru lygiu jau legalizavo – medicininėms ar pramoginėms reikmėms. Penkios valstijos – Mississippė, Pietų Dakota, Montana, Arizona, ir New Jersey, – dėl šio preparato legalizavimo balsavo šių metų visuotiniuose rinkimuose.

Tech Crunch rašo, kad nauji legalizavimo žingsniai suteiks galimybę legaliai įsigyti kanapių vienam iš trijų žmonių JAV.

Mica Soellner
www.washingtonexaminer.com

(18)
(2)
(16)

Komentarai ()