5 dažniausios klaidos, kurias darome taupydami  ()

Pinigų taupymas šiandien yra aktualus daugumai mūsų. Nors dažnai manoma, kad tereikia susiimti, nustoti leisti pinigus, ir netrukus bus galima džiaugtis tikrai solidžiomis santaupomis, tačiau taip nutinka tikrai ne visada. Kartais net ir smarkiai susiveržus diržus rezultatas būna ne toks, kokio norėtųsi. Kad taip nenutiktų, naudinga žinoti, kokios yra dažniausios taupymo klaidos, ir, žinoma, jų vengti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1 klaida: perkami patys pigiausi produktai

Žinoma, jei pirksite pačius pigiausius gaminius, tą kartą iš tiesų išleisite mažiau pinigų, tačiau nereikėtų pamiršti, kad taupus visada moka du kartus. Jei dėmesį kreipsite vien tik į kainą, bet ne į kokybę, natūralu, kad labai greitai jums ir vėl teks planuoti apsipirkimą. Tas pats pasakytina ir apie maisto produktus: jei taupysite kokybiškiems gaminiams, tai gali neigiamai atsiliepti jūsų sveikatai. Niekam ne paslaptis, kad vaistų kainos šiandien yra smarkiai išaugusios, todėl rūpinkitės sveika mityba ir stiprinkite imunitetą.

2 klaida: taupoma ne ten, kur reikėtų

Kavinėje perkamos kavos ar nesveikų užkandžių atsisakymas yra tikrai nebloga mintis, tačiau nereikėtų taupyti tokiems dalykams, kurie gali turėti ženklų poveikį jūsų gyvenimo kokybei. Pavyzdžiui, nereikėtų taupyti medicininėms išlaidoms bei asmeniniam tobulėjimui, vertėtų rinktis kokybišką ir patogią avalynę, geros sudėties drabužius, ir t.t.

3 klaida: vengiama stebėti savo išlaidas

Jei norite, kad pinigų taupymas būtų tikrai efektyvus, turite stebėti savo išlaidas ir išsiaiškinti, kam išleidžiate daugiausia pinigų. Nors gana dažnai atrodo, kad tikrai nepavyks dar labiau sumažinti savo išlaidas, tačiau atlikus išlaidų analizę paaiškėja, kad tam tikri pirkiniai tikrai nėra reikalingi. Jei bent kelis mėnesius stebėsite savo išlaidas, tikėtina, kad labai greitai galėsite išsiaiškinti, kaip taupymą galite paversti efektyvesniu.

4 klaida: pernelyg ambicingų tikslų siekimas

Kiekvienas mūsų norėtų, kad per trumpą laiką pavyktų sutaupyti pakankamai didelę pinigų sumą, tačiau tikrai ne visada pavyksta tą įgyvendinti. Jei anksčiau buvote pratę išlaidauti, pakeisti susiformavusius įpročius gali būti gana sudėtinga. Nuspręskite, koks pinigų taupymo būdas jums būtų priimtiniausias: pavyzdžiui, dalį gaunamo atlyginimo galite pervesti į taupymui skirtą sąskaitą, kasdien į taupyklę įmesti  numatytą pinigų sumą, ir t.t.

5 klaida: spontaniški apsipirkimai

Tenka pastebėti, kad būtent spontaniški apsipirkimai neretai lemia didžiausias išlaidas, todėl apsipirkimą visada rekomenduojama planuoti. Pavyzdžiui, jei vykstate į prekybos centrą įsigyti maisto produktų, Maxima leidinys jums gali padėti paprasčiau apsispręsti, kokie produktai turėtų atsidurti jūsų pirkinių krepšelyje. Jei iš anksto žinosite, kokiems produktams šiuo metu yra taikomos akcijos, galėsite susidaryti būsimų pirkinių sąrašą, ir įsigyti tik tai, ko šiuo metu iš tiesų reikia.

Jei vengsite šių dažniausiai daromų klaidų, tikėtina, kad taupymo procesas bus gerokai efektyvesnis ir reikalaujantis mažiau pastangų. Sėkmės

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: