„BitDefender” siūlo nemokamą įrankį „Zimuse” kirminui šalinti  (0)

"BitDefender" - oficialus duomenų apsaugos ir antivirusinės programinės įrangos gamintojas šiandien siūlo nemokamą šalinimo įrankį naujausiai elektroninei grėsmei „Zimuze” kirminui, kuris yra pavojingas tuo, jog patekęs į kompiuterio sistemą, joje esančius dokumentus padaro neprieinamus vartotojui ir šitaip paralyžuoja visą sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

    Pasak Martyno Butkevičiaus, „4it“ UAB produkto vadovo, iki šios dienos, jau yra žinomi du viruso plitimo kanalai. Viruso modifikacijos „Win32/Zimuse.A“ ir „Win32/Zimuse.B“ skiriasi ne tik plitimo kanalais, bet ir aktyvizacijos laikais. „Win32/Zimuse.A“ patenka į kompiutero sistemą kaip iš pirmo žvilgsnio nepavojingi ir taip visų mėgstami intelekto testai (IQ) bei iš svetainių, kuriose jie publikuojami. Kartą aktyvavus kirminą, jis sukuria nuo septynių iki vienuolikos savo pačio kopijų (priklausomai nuo modifikacijos) „Windows“ aplinkos kritiniuose taškuose.

    Jei norite likti saugūs, „BitDefender” rekomenduoja atsisiųsti, įsidiegti ir atnaujinti kovos su kenkėjiškomis programomis paketą, kurį sudarytų kovos nuo virusų, šnipinėjimo programų, nepageidaujamo turinio laiškų bei ugniasienės apsaugos funkcijos. Vartotojai taip pat turi išlikti budrūs ir neatidarinėti įtartinų bylų iš nepažįstamų interneto svetainių. Kiek žemiau galite pamatyti video, kuriame aiškiai parodyta ką paveikia „Win32/Zimuse.A“ kirmino modifikacija atakos metu. Nuoroda: http://www.youtube.com/watch?v=KgjX4LQrkgI

Rekomendacijos

•    Parsisiųskite iš interneto nemokamą šalinimo įrankį. (.exe byla – 201 KB)

•    Žmonės, kurie dirba vartotojo (User) teisėmis „Windows XP“ darbo aplinkoje, spustelkite dešinį pelės klavišą ant šalinimo įrankio "zimuse-removal-tool.exe" ir pasirinkite funkciją „Run as Administrator”, kurios teisės leis naudotis kompiuterio administatoriaus funkcijomis.

•    „BitDefender” rekomenduoja perkrauti kompiuterį, pasibaigus dezinfekcijos veiksmui.

•    Žmonės, neturintis nuolatinės apsaugos nuo virusų, arba tų, kurių turima programinė įranga nesugebėjo pašalinti šio viruso, turi visas galimybes nemokamai pasinaudoti „BitDefender” sukurtu šalinimo įrankiu. Norėdami gauti daugiau informacijos, prašome aplankyti specialų „BitDefender” interneto puslapį kovai su „Zimuze” virusu. „BitDefender” sukurtą nemokamą įrankį galite rasti pagal šią nuorodą: http://www.zimuse.com/download/zimuse-removal-tool.exe

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: