Jau 20 metų Lietuvos Jaunimo Rūmai kuria teigiamus pokyčius visuomenei ir ugdo lyderius  (0)

Lietuvos Jaunimo Rūmai, šiuo metu žinomi kaip JCI Lietuva, veiklą pradėjo Lietuvos atgimimo laikotarpiu, 1990 metais. Šiemet, gruodžio 18 dieną, būdama Tarptautinės JCI ( Junior Chamber International) nare, Jungtinių Tautų Global Compact nare, JCI Lietuva minės savo gyvavimo 20 metų jubiliejų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacijos ištakos siejamos su Panevėžio miestu, kuriame prasidėjęs JCI judėjimas vėliau pasklido po visą Lietuvą. „Nors po ketverių metų pasaulinė JCI organizacija švęs 100 metų jubiliejų, Lietuvoje skaičiuojame savo veiklos dvidešimtmetį ir tuo labai didžiuojamės. Ypač- pasiektais darbais, įvykdytais projektais ir veiklomis. Esame atpažįstami dėl plataus atgarsio sulaukusių projektų „Sėkmės mokykla“, „Pasilik Lietuvoje“, „Matyk svajonę“, „Spalvotas gyvenimas“, „Žaliasis projektas“ ir kt. Orientuojamės į socialines veiklas, verslumo skatinimą, asmeninį tobulėjimą, todėl džiaugiamės, kad organizacija išugdė ir nuolatos ugdo lyderius, kurie nebijo prisiimti atsakomybės ir veikti visuomenės labui“ - teigia Brigita Valenčienė, JCI Lietuva prezidentė.

JCI yra jaunų, įvairių profesijų atstovų žmonių pasaulinė federacija, vienijanti narius nuo 18 iki 40 metų, orientuota į bendruomenės pažangą ir teigiamų pokyčių kūrimą tobulinant save bei pasaulį aplink mus. Veiklos, pagrįstos socialine atsakomybe, tapo kertiniu JCI Lietuva gyvavimo pagrindu, todėl lengvai randama bendra kalba su didžiausiomis verslo konfederacijomis ( ICC ), verslo, studentų ( AIESEC ) ir savanoriškomis organizacijomis visame pasaulyje.

„Mūsų darbai paliečia moksleivius ir jaunimą, ieškančius prasmingos veiklos ar tobulėjimo, profesijos pasirinkimo galimybių, žmones, turinčius mažesnes galimybes pasirūpinti savimi, sugebame išpildyti vaikų svajones, skleisti tvaraus vartojimo, ekologijos principus, skatiname verslumą, surandame ir įvertiname iškilias Lietuvos asmenybes. Pasauliniams apdovanojimams esame pristatę Artūrą Zuoką, kurio kandidatūra buvo pripažinta viena iš dešimties „Veiklių ir Iniciatyvių asmenybių“ konkurso nugalėtojų.

Skleidžiame Lietuvos vardą pasauliniu mastu - keliaudami, tiesdami kultūrinius ryšius, prisidedame prie Jungtinių Tautų tūkstantmečio vystymo tikslų. Džiaugiamės, kad esame aktyvių piliečių tinko dalimi visame pasaulyje - priduria JCI Lietuva prezidentė Brigita Valenčienė.

JCI Lietuva 20 metų jubiliejus vyks Panevėžio muzikiniame teatre gruodžio 18 dieną.  JCI yra tarptautinė ne politinė organizacija, aktyviai dalyvaujanti ir bendradarbiaujanti su Jungtinėmis Tautomis, veikianti 110 Pasaulio šalių ir vienijanti virš 160 000 narių. Organizacijos vizija – suteikti tobulėjimo galimybes jauniems žmonėms teigiamiems pokyčiams kurti. JCI Lietuva savo veiklą vykdo per vietines organizacijas Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, taip pat planuoja steigti skyrius kituose Lietuvos miestuose. JCI Lietuva tinklapis – www.jci.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: