Didžiausia interneto tendencijų konferencija „Login 2011“ – tiesiogiai visam pasauliui  (0)

Kovo 17-18 d. konferencijų centre „Litexpo“ vyksianti didžiausia Baltijos šalyse interneto tendencijų konferencija „Login 2011“ bus transliuojama tiesiogiai internetu, adresu www.15min.tv/login. Konferencijos centro Didžiojoje salėje skaitomus pranešimus galės matyti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse gyvenantys interneto tendencijų sekėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą prieš ketverius metus organizuotas ir tąkart 130 tinklaraštininkų subūręs renginys, išsiplėtė iki 2 tūkstančių žiūrovų sulaukiančios konferencijos, turinčios savitą atmosferą ir neabejotiną vertę dalyviams“, – sako „Login“ pradininkas ir vienas organizatorių Arnoldas Rogoznyj. Jo teigimu, daugiau nei 40 konferencijos pranešėjų, galimybė išbandyti pažangiausias technologijų naujienas parodų ir pramogų erdvėse, daugybė seminarų, kūrybinių dirbtuvių, įkvepiančių pokalbių skirtingose erdvėse – visa tai šiais metais pritrauks dar daugiau svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių valstybių. Konferencijos dalyvių būrį išplės ir tiesioginė jos transliacija internetu: „Norime suteikti progą visą konferencijos dvasią pajusti ir tiems, kurie negalės atvykti, ypač – Lietuvos regionų gyventojams ar kitose šalyje gyvenantiems tautiečiams“.

Nuo ketvirtadienio (kovo 17 d.) 10 val. nemokamai internetu bus galima matyti pagrindinėje „Login“ scenoje pasirodysiančius pranešėjus: pirmosios pasaulyje virtualios web-konferencijos iniciatorių Aral Balkan, „Tieto“ pardavimų direktorių Lietuvoje ir Latvijoje Martins Liberts, „The Daily Telegraph“ ir „TechCrunch“ kolumnistą Milo Yiannopulos, „Omnitel" paslaugų valdymo vadovą Joną Davalgą, vieną iš „The Pirate Bay“ įkūrėjų Peterį Sunde, „Amnesty International“ skaitmeninių projektų vadovą Shehzaad Shams, „Tate Modern“ skaitmeninės komunikacijos vadovą Marc Sands, „GoViral“ planavimo vadovą Mads Holmen, Prezi.com vyriausiąjį dizainerį Adam Somlai-Fischer, verslininką, dėstytoją, inovacijų entuziastą Vladą Lašą, „Mozilla“ programavimo technologijų evangelistą Christian Heilmann. Visa konferencijos programa – http://login.lt/lt/programa

15 min“ vadovas Tomas Balžekas pastebi, kad interneto tendencijų konferencija – vienas iš tų išskirtinių renginių, kuriais galima pratęsti 15min.tv gyvų transliacijų internetu seriją. „Siekiame sudaryti technologines sąlygas kuo didesnei mūsų šalies gyventojų daliai pamatyti tai, ko nerodo kitos televizijos, – sako T. Balžekas. – Tokiu būdu skatiname savo žiūrovus aktyviau prisidėti prie šalies kultūrinio, sportinio, visuomeninio gyvenimo, didžiuotis savo lietuviška tapatybe“.

Pernai tiesiogiai per 15min.tv buvo transliuojamas Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikimas Seule, džiazo atlikėjų iš Niujorko „Himalayas“ pasirodymas Vilniuje, „Fluxus ministerijoje“. Šių metų kovą 15min.tv tiesiogiai transliavo tarptautinį vyrų teniso turnyrą „Daviso taurė“ („Davis Cup“), kuriame kovėsi Ričardas Berankis, jaunų grupių konkursą „Garažas“ iš muzikinio klubo „Tamsta“. Taip pat šį mėnesį bus transliuojama „Kino pavasario 2011” trumpametražių filmų programa.

15min.tv pirmasis Lietuvoje nemokamos televizijos internete projektas, retransliuojantis lietuviškų kanalų programas ir vykdantis įvairių renginių tiesioginių transliacijų projektus Šiais metais 15min.tv projektas nominuotas judėjimo „Aš Lietuvai“ apdovanojimui „e.Pasiekimas: Didžiausia pridėtinė vertė“.

Parduodami paskutiniai bilietai į interneto konferenciją „Login 2011

Jau rytoj, kovo 17 d. prasidės didžiausia Baltijos šalyse dvi dienas truksianti interneto tendencijų konferencija „Login 2011“. Aktyvus susidomėjimas renginiu rodo, kad ne tik Lietuvoje, tačiau ir kaimyninėse šalyse interneto specialistai bei mėgėjai nėra abejingi naujovėms ir aktyviai domisi šiuolaikinių technologijų progresu.

Į konferenciją jau parduota per 2 tūkst. bilietų. Labai džiaugiuosi, kad susidomėjimas interneto tendencijomis kasmet auga ne tik Lietuvoje – bilietų parduodame ir Latvijoje bei Estijoje. Šiemet dalyviams pristatėme patį kokybiškiausią turinį per visus konferencijų „Login“ organizavimo metus, tad nieko keisto, kad technologijų entuziastai nori pranešėjus ir diskusijas išgirsti gyvai“, - sakė festivalio „Login 2011” sumanytojas Arnoldas Rogoznyj.

Žymiausi „Login 2011“ metu pranešimus skaitysiantys pranešėjai: „The Daily Telegraph“ technologijų kolumnistas Milo Yiannopoulos, „The Pirate Bay“ įkūrėjas Peter Sunde, „Amnesty International“ skaitmeninių projektų vadovas Shehzaad Shams, Ben Hammersley iš „Wired UK“, „Prezi.com“ vyriausiasis dizaineris Adam Somlai-Fischer bei Christian Heilmann, „Mozilla“ programavimo technologijų evangelistas.

Konferencijos organizatoriai dalyvius kviečia aktyviai įsitraukti į „Login 2011“ diskusijas bei kūrybines dirbtuves ir žada, kad lietuvių pranešimai neabejotinai nustebins aktualiu turiniu.

Siekiant, kad pertraukų tarp pranešimų metu dalyviai nenuobodžiautų, „Login 2011“ erdvėje įkurtos interaktyvios poilsio zonos. Norintys išbandyti naujausius nešiojamus ir planšetinius kompiuterius galės tai padaryti specialioje „Apple“ erdvėje. Pasirūpinta ir tais, kurie konferencijoje naudosis savo nešiojamaisiais kompiuteriais. Jiems įkurta speciali poilsio zona, kurioje bus galima įkrauti išsekusias kompiuterių baterijas.

Tie, kurie nespėjo susidėlioti asmeninės „Login 2011“ programos galės tai padaryti konferencijos erdvėje. 3 metrų aukščio ir 3 metrų ilgio pagrindiniame fojė stovinčiame lietimui jautriame ekrane bus galima susikurti savo asmeninį interaktyvų konferencijos tvarkaraštį.

Mėgstantiems nuolat sekti naujienas informacinių paslaugų bendrovės „Tieto Lietuva“ sukurto mobiliojo sprendimo dėka visi išmaniųjų telefonų su iOS („iPhone“) ir „Android“ operacinėmis sistemomis turėtojai konferencijos programą ir visą naudingą informaciją galės iškart matyti savo telefonuose. Programėlės, kurią galima parsisiųsti savo telefono naršyklėje surinkus adresą http://m.login.lt, dėka taip pat bus galima naujausias žinias komentuoti „Facebook“ ar prisijungti prie „Twitter“ srauto.

Visos konferencijos metu dalyviai galės naudotis nemokamu internetu „ZEBRA belaidis“.Login 2011“ – jau kovo 17-18 d. „Litexpo“ konferencijų centre Vilniuje (Laisvės pr. 5). Daugiau informacijos – www.login.lt, bilietus platina – www.bilietupasaulis.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: