Atsikratyti nebereikalingu mobiliu telefonu pravartu  (0)

Apie pusę mobiliojo ryšio abonentų keičia mobilųjį telefoną bent kartą per metus. Pastebėta, kad vidutiniškai kas antras mobiliuoju ryšiu besinaudojantis asmuo namuose turi mažiausiai vieną mobilųjį telefoną. Tad tik laiko klausimas, kada jis bus išmestas į šiukšlių dėžę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad mobiliojo telefono kaina kas mėnesį sumažėja 3 – 5 proc. Tai priežastys, paskatinusios tarptautiniam mobiliųjų telefonų supirkimo tinklui priklausančią bendrovę „Mobivokas.lt“ sukurti mobiliųjų telefonų supirkimo paštu paslaugą ir Lietuvoje. Skandinavijoje, Didžiojoje Britanijoje, Latvijoje, Estijoje ši paslauga itin populiari – kasmet paštu superkama šimtai tūkstančių telefonų.

Paštu – saugiau ir patogiau

„Nenaudojamus mobiliuosius telefonus galima naudingiau panaudoti nei laikyti juos namuose. Būtent dėl to mes sukūrėme įmonę „Mobivokas.lt“, kuri paštu superka naudotus, sugedusius arba dėl kitų priežasčių nenaudojamus mobiliuosius telefonus“, – pasakojo Donatas Butkus, „Mobivokas.lt“ direktorius.

Naujoji paslauga, kuria galės pasinaudoti pašto klientai, leis prisidėti ir prie gamtos išsaugojimo. „Elektrotechnikos prietaisų ar telefonų negalima mesti į buitinių atliekų konteinerius, jie turi būti perdirbti. Būdama viena iš didžiausių šalies bendrovių, Lietuvos paštas skatina ir remia projektus, prisidedančius prie aplinkos išsaugojimo. Tikimės, kad gyventojai parduos savo neveikiančius telefonus, nei juos išmes tiesiog į šiukšliadėžę“, – kalbėjo Lietuvos pašto Pardavimų tarnybos direktorius Arūnas Venckavičius. 

Norinčiam parduoti mobilųjį telefoną tereikia Lietuvos pašto skyriuose, kuriuose yra specialūs „Mobivokas.lt“ stendai, pasiimti saugųjį voką. Jį galima užsisakyti ir internetu ar telefonu. Klientas užpildo voke esančią anketą, mobilųjį telefoną įdeda į voką, užklijuoja. Voką tereikia atiduoti Lietuvos pašte. Siuntinys yra apdraudžiamas 2000 Lt suma. Po siuntos gavimo per 1 darbo dieną pinigai pervedami į parduodančiojo sąskaitą. Jei suma netenkina, mobilusis telefonas nemokamai grąžinamas klientui.

Parduodantiems mobiliuosius telefonus visos „Mobivokas.lt“ teikiamos paslaugos yra nemokamos: bendrovė apmoka specialaus saugaus voko, siuntimo, draudimo, kurjerio bei telefono įvertinimo išlaidas. Šiuo metu saugiųjų vokų stendus galima rasti beveik 300 Lietuvos pašto skyriuose.

Galimybė tapti socialiai atsakingu

Geresnės būklės telefonai taisomi ir parduodami. Gauti nenaudojami telefonai yra saugiai perdirbami. Be to, bendrovė „Mobivokas.lt“ savo klientams suteikia galimybę dalį ar visus pinigus, gautus už telefoną, paaukoti Gyvūnų gerovės tarnybai „Pifas“ ar draugijai SOS Vaikų kaimai Lietuvoje. Norint tą padaryti, tereikia uždėti atitinkamą varnelę, pildant pardavimo anketą.

Kaina atitinka rinkos kainą

„Mobivokas.lt“ vadovas garantuoja, kad po įvertinimo telefono kaina atitiks svetainėje www.mobivokas.lt nurodytą vertę. Atsiųstas mobilus telefonas iš karto atiduodamas į techninių darbuotojų ir vertintojų rankas. Specialistai atlieka kruopštų patikrinimą ir, atsižvelgdami į tris pagrindines kategorijas, įvertina telefono kainą. Jei naudotas mobilusis telefonas veikia, sumokama 100 proc. vertės, jei telefonas yra sugedęs – 50 proc. Nepataisomi telefonai tiesiog perdirbami.

„Mūsų patirtis byloja, kad 93 proc. klientų būna patenkinti už jų mobilųjį telefoną pasiūlyta kaina“, – tvirtino Donatas Butkus ir pabrėžė, kad visos svetainėje skelbiamos mobiliųjų telefonų supirkimo kainos yra realios. Įbrėžimai, garsiakalbio neveikimas ir kiti smulkūs gedimai joms įtakos nedaro.

Daugiau informacijos oficialioje svetainėje www.mobivokas.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)