Kompiuterinio vaizdų atpažinimo konkursas  (0)

UAB "Neurotechnology" organizuoja konkursą, kurio metu dalyviai turi rasti efektyvų kompiuterinį algoritmą gebantį įvertinti žmogaus veido nuotrauką ir pateikti atsakymą, ar pavaizduotas veidas yra su akiniais, ar be jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!


Apžvalga

Kompiuterinis vaizdų apdorojimas ir atpažinimas yra viena iš smarkiai besivystančių mokslo šakų. Biometrinis veido atpažinimas yra intuityvus ir lengvai naudojamas, tačiau atpažinimo kokybei didelę įtaką turi daugybė aspektų. Automatinis veido nuotraukų klasifikavimas pagal įvairius požymius gali turėti didelę įtaką atpažinimui. Tikimasi, kad konkurso metu bus sukurtas ir pademonstruotas algoritmas, sugebantis išanalizuoti ir nuspręsti, ar žmogaus veidas nuotraukoje yra su akiniais, ar be jų.

Sąlygos
  1. Konkursas vyksta iki 2012 metų kovo 31 dienos.

  2. Dalyvauti gali visi norintys asmenys, išskyrus UAB "Neurotechnology" darbuotojus.

  3. Algoritmai gali būti realizuoti įvairiomis laisvai pasirenkamomis technologijomis, tačiau būtina atsižvelgti į šiuos reikalavimus:

    1. Vertinimui pateikiamas programos vykdymo failas(-ai). Visų failų dydis neturi viršyti 100 MB. Veikimui Internetas neturi būti reikalingas.

    2. Konkurso dalyvis privalo būti programos autorius ir turi pateikti algoritmo aprašymą.

    3. Algoritmas kiekvienai testinei nuotraukai turi pateikti įvertinimą realiuoju skaičiumi: intervale nuo 0 iki 1, kur "1" reiškia, kad veidas yra su akiniais, "0" – veidas be akinių.

    4. Programai pateikiami duomenys – komandinės eilutės parametras su tekstinio failo vardu. Tekstiniame faile kiekvienoje eilutėje įrašytas paveikslėlio failo vardas, kurį ji turi apdoroti.

    5. Programa turi sugeneruoti atsakymų failą, kur kiekvienam paveikslėliui įrašomas akinių buvimo įvertinimas.

Vertinimas

Konkurso pabaigoje bus paskelbti duomenys, su kuriais buvo vertinami algoritmai.

Algoritmai vertinami pagal padarytų atpažinimo klaidų kiekį. Laimės mažiausiai klaidų darantis algoritmas, pagal EER (Equal Error Rate – vienodas klaidingo priėmimo ir klaidingo atmetimo dažnumas), tačiau minimalus reikalavimas algoritmams yra 30% arba mažesnis EER. Jei algoritmui nepavyksta įvertinti nuotraukos, tuomet tai užskaitoma kaip klaida.

Konkurso vertinimai bus paskelbti iki 2012 metų balandžio 30 dienos.

Prizas

Laimėtojas bus apdovanojamas 2000 Lt piniginiu prizu.

Papildoma informacija elektroniniu paštu – konkursas@neurotechnology.com. Tikslią techninę užduotį ir išsamų konkurso aprašą rasite adresu ttp://www.neurotechnology.com/konkursas2012.html


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: