Fotoaparatai – brangioms akimirkoms įamžinti  (0)

Ar kada susimąstėte, kad visas gyvenimas sudarytas iš akimirkų. Kai kurias norisi greičiau užmiršti ir niekada nebeištraukti iš atminties satlčiukų. Kitos, atvirkščiai, yra tokios malonios, kad jas norisi vis ištraukti į dienos šviesą. Gražių akimirkų atsiminimas gali būti ir puiki terapijos priemonė, padedanti įveikti liūdnumą. Vėliau, jau po daugelio metų, smagu nuotraukas parodyti savo giminės medžio šakelėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotoaparatai visada padėdavo įamžinti tai, kas svarbu:

  • Jūsų asmeninio gyvenimo istoriją, kuri yra ne ką prastesnė už įžymybių – kelionės, šventės, draugų susibūrimai.
  • Miesto, šalies ar net pasaulio istorines akimirkas – naujų svarbių pastatų atidarymus, naujo prezidento inauguracija ir daugybė kitų.
  • Vaizdais parodyti tai, kas dedasi pasaulyje – karas, priespauda, neteisybė.
  • Nepamirškite, kad fotografija yra menas. Į nuotraukas pažvelgti yra gražu, jomis dažnai norima išreikšti save ir pasakyti kažką svarbaus pasauliui.
  • Akimirkų tiek daug ir jos visos tiesiog privalo būti įamžintos fotoaparatu.
Fotoaparatai labai įvairūs, kaip išsirinkti?
  • Pirmiausia nuspręskite kam tiksliai jis jums reikalingas. Galbūt jį dažnai nešiositės su savimi, kiekvieną dieną? Tada rinkitės mažesnį. O gal jūsų hobis yra paveikslavimas? Tada patartina rinktis geresnės kokybės didesnį fotoaparatą.
  • Jeigu jums svarbu tik nupaveiksluoti, o kokybė pats svarbiausias faktorius, jums puikiai užteks kompaktiško aparatėlio. Kokybė bus šiek tiek prastesnė, nes negalėsite pakeisti objektyvo, bet jis tarnaus jums kaip ištikimas draugas.
  • Jeigu jūsų nuotraukos tiesiog privalo būti meniškos ir atrodyti profesionaliai, rinkitės brangesnį, sisteminį arba veidrodinį fotoaparatą. Jie kur kas brangesni, bet galėsite fotografuoti ir dieną, ir naktį, ir saulei šviečiant ir tornadui ūžiant.
  • Sisteminiai fotoaparatai jums padės fotografuoti pakankamai profesionaliai. O štai veidrodiniai turi dar daugiau funkcijų. Su juo pasijusite kaip kuo tikriausias fotografas.

Nepamirškite, kad kuo brangesnis ir didesnis fotoaparatas, tuo jis turės daugiau svaiginančių galimybių. Jeigu negalite sau leisti tikrai brangaus fotoaparato, geriau rinkitės kompaktišką. Visgi kaina čia atitinka kokybę, taigi geriau turėti paprastesnį, bet kokybišką, o ne tokį, kuriuo galėsite pasipuikuoti, bet jis nebus kokybiškas.

Didelis fotoaparatų pasirinkimas: http://www.1a.lt/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: