Smart televizoriai – viskas, ką reikia žinoti  ()

Smart televizoriai, smart telefonai, smart skalbimo mašinos – visa buitinė technika, įvairiausi elektronikos prietaisai dabar vis dažniau pardavinėjami su jau įdiegtomis išmaniosiomis funkcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žodis „Smart“ labiausiai asocijuojasi su išmaniaisiais telefonais, kadangi kas vos prieš keletą metų buvo išmanusis telefonas, šiandien jau yra tiesiog telefonas. Bet kodėl smart televizoriai taip pat įgijo išmaniąją funkciją? Ar ji tikrai reikalinga ir naudinga? Mūsų internetinė parduotuvė 1a.lt padės jums atsakyti šiuos klausimus.

Visų pirma, kas yra smart televizoriai?

Turbūt pats trumpiausias paaiškinimas būtų, kad tai yra įprasti televizoriai, tik su galimybe prisijungti prie interneto. Kartu su prieiga prie interneto išmanieji televizoriai suteikia ir begalę kitų funkcijų, kaip įvairios programėlės, galimybė transliuoti vaizdą nuotoliniu būdu iš kompiuterio, bendrauti per Skype ir t.t.

Grįžtant, tarkime, 5 metus atgal, žmonės pirkdami naują televizorių labai intensyviai svarstydavo, ar rinktis įprastą televizorių, ar sumokėti šiek tiek papildomai ir išbandyti „tą smart“ naujovę. Tačiau žinant kaip greitai tobulėja šiuolaikinės technologijos, šiandien jūs net neplanuodami greičiausiai įsigysite išmanųjį televizorių. Tai jau seniai nebe prabanga ar naujiena – tai jau kasdienybės dalis.

Ar jums reikalingas išmanusis televizorius?

Televizorius lieka televizoriumi, savaime suprantama. Kai kurie į išmaniąsias televizorių savybes žiūri skeptiškai, tačiau atsiradus pirmiesiems išmaniesiems telefonams, daug kas irgi pabrėždavo, kad „telefonai turi likti telefonais“, o šiandien dauguma gyventojų ir naudoja būtent išmaniuosius telefonus. Viską gerai apsvarsčius, išmanusis televizorius nėra toks naudingas ir reikalingas kaip išmanusis telefonas, bet kai kuriais atvejais ši funkcija tikrai palengvina gyvenimą.

Ar visada televizija rodo tai, kas jums patinka? Televizija yra pilna reklamos, o turinio įvairovė nėra labai didelė. Na o išmaniojo televizoriaus dėka bet kada galite įsijungti mėgstamą programėlę ir žiūrėti tai, kas patinka jums – norite pažiūrėti savo mėgstamiausią serialą ar filmą? Įsijunkite Netflix! O gal norite atsipalaiduoti ir pamatyti keletą juokingų vaizdo įrašų? Jūsų visada laukia Youtube!

Kaip jau minėjome, išmanusis televizorius gali būti naudojamas ir kaip ekranas vaizdo transliavimui iš kompiuterio ar netgi telefono. O tai reiškia, kad galėsite pamiršti filmo talpinimą į USB siekiant jį pažiūrėti. Galite tiesiog kitame kambaryje įjungti kompiuterį, įjungti mėgstamą filmą ir tiesiogiai transliuoti vaizdą į savo naująjį televizorių.

Tiesa, smart televizoriai turi ir kitų programėlių, kaip interneto naršyklė, Facebook ar elektroninis paštas. Tačiau nesitikėkite iš šių programėlių daug, kadangi naviguoti naršyklėje nuotolinio valdymo pulteliu nėra pats patogiausias ir greičiausias būdas atlikti įvairius darbus.

Į ką atsižvelgti renkantis naują televizorių?

Nepamirškite, kad svarbiausia yra neapsikrauti nereikalinga informacija, tai reiškia, kad nesileiskite įtikinami, kad jums yra svarbios tos funkcijos, apie kurias nieko nežinote ir galbūt jums niekada net nereikės žinoti.

Pradėkite nuo kainos ir nusistatykite biudžetą, kurį galite skirti naujam televizoriui. Tada bus lengviau nuspręsti, kokios klasės televizorių rinktis ir kokios savybės jums bus aktualios.

Kone pats svarbiausias punktas yra ekrano įstrižainė. Namuose išsimatuokite matmenis vietos, kurioje stovės televizorius. Atkreipkite dėmesį, kad reikia palikti po keletą centimetrų tuščios erdvės, kad televizorius būtų aprūpintas tinkama ventiliacija.

Nesivykite naujausių tendencijų, kaip pavyzdžiui, didžiulė ekrano raiška. Jeigu ruošiatės pirkti didelį, tarkime 65 colių įstrižainės televizorių, tada teks rinktis 4K raišką. Bet jeigu jums pakaks 40-50 colių įstrižainės ekrano, tai patikėkite, Full HD raiška patenkins visus jūsų lūkesčius.

Taigi, pasverkite savo poreikius, galimybes ir įsigykite televizorių, kurio jums reikia. O didžiulį televizorių asortimentą galite rasti mūsų internetinėje parduotuvėje 1a.lt!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: