6 klaidos, dėl kurių mobilūs telefonai tarnauja trumpiau  ()

Nors išmaniųjų telefonų kainos šiomis dienomis yra labai įvairios, norėdami įsigyti vidutinės klasės telefoną teks sumokėti ganėtinai apvalią sumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už kai kuriuos telefonus mokėdami net virš 1000 eurų manau visi norėtume, kad toks pirkinys tarnautų kuo ilgiau. Gera žinia ta, kad trumpas tarnavimo laikas dažniausiai yra dėl pačių vartotojų daromų klaidų.

Rūpinkitės savo telefonu ir jis tarnaus metų metus

Telefonų gamintojai savo prietaisus apkausto aukščiausiomis technologijomis, naudoja kokybiškas medžiagas korpusui bei skiria milžiniškas sumas tam, kad visas geriausias funkcijas ir ypatybes būtų galima sutalpint į kišenėje telpantį prietaisą. Mobilūs telefonai visada buvo skirti naudoti su atsarga ir telefono įdėklas nuo visų problemų tikrai neapsaugos. Tad štai keletas populiariausių, bet retai sureikšminamų klaidų.

Baterija įkraunama per retai

Pamirškite dienas, kai telefonų gamintojai rekomenduodavo prietaisus kiek galima daugiau iškrauti ir tik tada pilnai įkrauti – įvairūs „mitai“ apie baterijas seniai nebėra aktualūs. Šiuolaikinės ličio jonų baterijos telefonuose „mėgsta“ būti vidutiniškai įkrautos. Tai reiškia, kad idealiausiai yra laikyti baterijos įkrovos lygį 40% ir 80% ribose.

Jeigu baterija pastoviai pilnai iškraunama ir vėl įkraunama, tada, anot gamintojo, ji atlaiko apie 500-600 įkrovimų. Bet jei bateriją dažniau įkrausite neleisdami nukristi žemiau 25% ribos, tada ji gali atlaikyti net virš 1000 įkrovimų.

Naudojamos neoriginalios baterijos, įkrovikliai

Jeigu ant baterijos ar įkroviklio surašyti duomenys atitinka gamintojo nustatytus parametrus, tai ne reiškia, kad galite naudotis tuo įkrovikliu ar baterija.

Originalūs gamintojo priedai yra idealiai optimizuoti būtent jūsų telefonui – naudojamos tinkamos medžiagos ir integruoti reikalingi davikliai ir kiti komponentai. Pigūs, ne originalūs priedai yra pigesni, nes jie gaminami nenaudojant tokių aukštų technologijų. Prasti priedai kenkia tiek jūsų telefonui, tiek sveikatai.

Blogos kokybės įmautės ir dėklai

Mobilūs telefonai turi integruotus procesorius ir vaizdo plokštes, kurios yra galingesnės nei kai kuriuose kompiuteriuose ir jos skleidžia šilumą. Jeigu telefono dėklas storas ir pagamintas iš pigios medžiagos, tada jis sulaikys skleidžiamą šilumą, galimai pažeisdamas tiek bateriją, tiek telefoną.

Jei naudojate ne originalų dėklą, įkraunant telefoną rekomenduojame jį nuimti. Originalūs dėkliukai yra sertifikuoti pačių gamintojų, todėl aukšta kokybė juose garantuota.

Per aukšta arba per žema temperatūra

Ar kada teko pastebėti, kad labai karštą arba šaltą dieną telefono baterijos veikimo trukmė žymiai sutrumpėja? Pavyzdžiui, žiemą, baterijai atšalus, ji sunaudoja daugiau energijos, kad išlaikytų šilumą. Tuo tarpu, tiesioginiuose saulės spinduliuose laikomas ekranas gali net išblykšti – tuomet vienintelė išeitis lieka tik ekrano keitimas.

Vasaros metu nelaikykite telefono saulėje ir rankoje be reikalo. Žiemą rekomenduojame telefoną nešiotis vidinėje striukės kišenėje, nelaikyti kur nors lauke.

Nepiktnaudžiaukite telefono „atsparumu vandeniui“

Taip, daugelis išmaniųjų telefonų šiomis dienomis turi IP67 ar IP68 vandens atsparumo sertifikatus. Tačiau vis tiek į vandenį įkritusį telefoną stipriai rekomenduojame išjungti, išimti visas korteles ir, jeigu įmanoma, bateriją. Visus komponentus sudėkite į dubenėlį ryžių, kadangi jie traukia drėgmę.

Taip telefono pažeidimo tikimybė sumažės drastiškai.

Svarbiausia – atsargumas

Stenkitės telefoną saugoti taip, lyg tai būtų pirma diena jį įsigijus. Telefonai tinkamai saugomi tik pirmąsias savaites, kartais tik dienas. Po to prasideda mėtymai ant automobilio panelės, nereikalingas baterijos eikvojimas ir dėmesio nekreipimas į drėgmę ar temperatūrą.

Užeikite į internetinę parduotuvę Senukai.lt ir sužinokite daugiau apie naujausius telefonų modelius ir atminkite, kad tinkamai prižiūrimi mobilūs telefonai jums tarnaus net 2-3 kartus ilgiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: