Ar verta įsigyti išmanųjį laikrodį?  ()

Šiame greitai judančiame pasaulyje nepakeičiamu pagalbininku vis dažniau tampa išmanusis laikrodis. Jis ne tik parodo laiką, praneša apie skambučius ar gautas trumpąsias žinutes, bet ir skaičiuoja nueitus žingsnius, padeda stebėti sveikatos būklę ir dar daugiau. Tad, kaip nepasiklysti tokioje įvairovėje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji laikrodžiai skiriasi ir savo funkcionalumu, ir savo kaina. Tad jei svarstote įsigyti tokį pagalbininką, pirmiausia reikia įsivertinti kokias funkcijas ruošiatės naudoti. Kuo jų daugiau – tuo išmaniojo laikrodžio kaina bus didesnė. Jei biudžetas, kurį galite skirti – ne problema, tuomet galėsite džiaugtis turėdami net tik laikrodį, bet ir nieko nepamirštantį asistentą.

Išmanusis ant riešo

Ne tik skubant tarp darbų ar besidžiaugiant socialiniu gyvenimu dažnai rankos nepaleidžia išmaniojo telefono. Ne visada tai yra patogu, o taip pat tai be galo vargina ir netgi neleidžia susikaupus atlikti užduotį, kuriai tuo metu turėtumėte skirti pagrindinį dėmesį. Sąsają su jūsų išmaniuoju telefonu turintis laikrodis šiuo atveju tikrai gali padėti. Net ir neprabangūs turi funkciją, leidžiančią gauti į laikrodį pranešimus apie tai kas vyksta ir niekada neatsilikti nuo naujienų, bet tuo pačiu – nenukreipti dėmesio nuo to, kam jį reikėtų skirti tą akimirką.

Išmaniems tėvams ir vaikams

Ir ne tik tai. Kai kurie laikrodžiai gali ir skambinti. Tai ypač aktualu tėvams. Neįmanoma visą laiką leisti su savo atžala, nesvarbu kokio amžiaus jie būtų. Tačiau visada norisi jais pasirūpinti ir jei vaikas dar per mažas turėti savo telefoną, itin geras ir patogus sprendimas. Toks išmanusis laikrodis neturi pakankamai funkcijų nukreipti vaiko dėmesį nuo pagrindinių veiklų, bet leidžia atsiliepti į tėvų skambučius, pačiam paskambinti ir nustatyti vaiko buvimo vietą.

 

Aktyviems ir sumaniems

Išmanieji laikrodžiai pirmiausia paplito tarp sportininkų. Nė truputėlio nekeista – juk tai puikus būdas stebėti savo aktyvumą ar net sekti savo sveikatos būklę. Taip išmatuojamas nubėgtas atstumas, nueiti žingsniai, gali būti kas nustatytą laiką (jei tai leidžia laikrodžio funkcijos) matuojamas pulsas, kraujo spaudimas, priminimas kiek trūksta iki jūsų nusistatyto tikslo ir paskatinimas jį pasiekti. Kad aktyviai leisti laiką būtų smagiau, naujausi išmanieji laikrodžiai turi ir programėles, leidžiančias klausytis mėgstamos muzikos ar tinklalaidžių per belaides ausines bei jas valdyti net jei savo išmanųjį telefoną palikote namuose. Taip pat nepraleisite ir svarbiausių įvykių, o jūsų bėgiojimo ar kitokios treniruotės neapsunkins kartu neštis privalomų daiktų gausa.

Sveikatos stebėjimo funkcijos svarbios ir sveikatos sutrikimų turintiems ar vyresniems žmonėms. Išsirinkus tokį išmanųjį laikrodį, kuris gali pastebėti ir iš anksto pranešti apie prastėjančią būklę, galima užkirsti kelią kur kas skaudesnei nelaimei. Taip pat, naujausi laikrodžiai geba ir iškviesti pagalbą, jei jie pajunta, jog laikrodį dėvintis žmogus krito, patyrė stipresnį nei įprasta smūgį ir ilgą laiką neatsikelia. Tokia funkcija, be jokių abejonių, gali net išgelbėti gyvybę.

Stilingas akcentas

 

Nereikia pamiršti ir to, jog laikrodis, net ir seniausiais laikais buvo funkcionalus aksesuaras. Dabar išmanieji laikrodžiai gali atlikti dar daugiau, tačiau išlikti tokia pat svarbia ir pastebima stiliaus detale. Galima rasti ne tik paprastų, apyrankę primenančių, bet ir prabangiausiems įprastiniams laikrodžiams savo išvaizdą nenusileidžiančių.

Tad jei nusprendėte įsigyti išmanųjį laikrodį sau, partneriui, savo vaikui ar vyresnio amžiaus sulaukusiems tėvams, rekomenduojame pasižvalgyti po Senukai.lt asortimentą. Tikrai rasite tokį, kuris atitiks visus jūsų poreikius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: