Kiek kainuoja karaokės mikrofonai?  ()

Niekas nepaneigs to, kad karaokė draugų kompanijoje – puiki ir labai smagi pramoga. Nesvarbu kokia tai proga – gimtadienis, įmonės vakarėlis ar tiesiog linksma diena, bet kas gali prisijungti ir bet kas gali pasilinksminti dainuojant hitus ar gerai žinomas bei mėgstamas dainas. Tačiau smagios ir linksmos pramogos įmanomos tik su tinkamai funkcionuojančia įranga. Bene svarbiausias dalykas karaokei – mikrofonas. Pasižiūrėkime į tai, kiek maždaug turėtų kainuoti karaokė mikrofonai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma – galimybė pirkti komplektą

Dažniausiai pirkėjai perka mikrofoną ir kolonėles atskirai. Pasirodo, kad tai visai nėra būtina, kadangi neretai prekiaujama ir komplektais , kuriuos sudaro kolonėlės arba ištisa garso sistema bei vienas ar net keli, į komplektą įeinantys mikrofonai.

Didžiausias tokių komplektų privalumas yra tas, kad jums nebereikia rūpintis niekuo papildomai. Iš karto įsigijote ir kolonėlę arba ištisą garso sistemą bei veikiančius, suderinamus mikrofonus. Tačiau tuo atveju, kada trūksta tik mikrofono, o garso sistemą jau turite, tuomet toks sprendimas jau nėra tinkamas.

Jeigu renkatės komplektą, tuomet galvokite jau nebe tik apie mikrofoną. Svarbu žiūrėti į bendro komplekto ir rinkinio kainą. Jeigu labai gera kolonėlė derinama su prastu karaokė mikrofonu – ar toks komplektas vertas didelių išlaidų? Taip pat ir atvirkščiai. Ieškokite geriausio santykio tarp visų komplekto sudedamųjų dalių.

Belaidis ar laidinis mikrofonas – kurį pirkti geriausia?

Parduotuvėse yra tikrai ne vieni, skirtingi karaokė mikrofonai, kuriuos galite įsigyti. Kaip žinoti, kuris labiausiai vertas jūsų dėmesio?

Visų pirma jums reikia žinoti, kokią garso sistemą turite ir koks mikrofonas gali būti prijungtas. Jungtys gali būti laidinės arba belaidės. Populiariausios laidinės jungtys mikrofonams yra standartinis USB kištukas bei 3,5mm laidas (daugelio vadinamas, tiesiog AUX). Nepamirškite, kad laidiniai mikrofonai dažniausiai yra ganėtinai nebrangūs arba bent pigesni už analogišką garso kokybę siūlančius belaidžius mikrofonus. Tačiau tuo pat metu reikia prisiminti, kad kiekvienas „atlikėjas“ ar „atlikėja“ bus apriboti laido ilgio ir, jeigu jis – labai trumpas, gali būti sunku judėti po sceną. Standartiniai mikrofonų ilgiai yra ~1,8-3m.

Tuo atveju, kada renkatės belaidį mikrofoną, jo kaina gali būti didesnė už laidinio, tačiau tai taip pat priklauso nuo individualaus modelio, jo likučių pardavėjo sandėlyje, taikomų akcijų, gaminio kokybės bei daugybės kitų savybių. Jeigu galite gauti aukštos kokybės garsą ir kokybišką mikrofoną be jokių laidų – rinkitės tokį variantą. Taip galėsite smagiau ir laisviau džiaugtis pramoga su kolektyvu bei nereikės vargti su laidų atpainiojimu ar junginėjimu.

Naudingos funkcijos ir jų įtaka kainai

Turbūt patys žinote, kad kuo daugiau funkcijų turi mikrofonas ir kuo geresnės jo techninės savybės, tuo, tikriausiai, didesnė ir bus jo kaina. Tačiau už kurias funkcijas verta mokėti papildomai, o kurios jums galbūt nelabai pravers?

Aišku, čia viskas yra ganėtinai subjektyvu, tad reikia atsižvelgti į savo poreikius bei norus. Daug kam, ypač pramogaujantiems vaikams labai patinka mikrofonai su balso keitimo efektais. Šie įrenginiai galės dainuojančiojo ar kalbančiojo balsą paploninti, pastorinti arba suteikti jam visokiausių kitų efektų.

Labai patogu, jeigu mikrofonas turi integraciją su iOS ir Android išmaniaisiais telefonais. Tokiu atveju galima jį sujungti su įrenginiu ir reguliuoti grojimą arba net leisti muziką. Išimtiniais atvejais, net pats mikrofonas gali tarnauti kaip pultelis ir leisti fotografuoti su telefonu, jeigu norėsite dinamiškai įamžinti vakarėlio ir šventės akimirkas.

Visi belaidžiai mikrofonai turi savo energijos šaltinį. Juo dažniausiai būna baterijos arba įkraunamas akumuliatorius. Kuris pasirinkimas geresnis? Abu turi savų pliusų, tačiau vis dažniau matome, kad technologiniai sprendimai atsiriboja nuo vienkartinių baterijų naudojimo, kadangi jos naudojasi ganėtinai greitai ir per laiką susidaro nemenkos išlaidos.

Apibendrinimas ir išvados

Taigi, tikimės, kad supažindinome jus su pagrindiniais aspektais, kurie yra svarbūs perkant mikrofoną. Karaokės mikrofonų yra tikrai daug ir jų kainos gali svyruoti nuo ~10€ iki daugiau nei 100€. Galutinė kaina priklauso nuo to, kokį modelį rinksitės, kiek daug funkcijų jis turi, kaip kokybiškai atkuria garsą ir kokia tvirta jo konstrukcija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: