Ką daryti, jei veido raudonis vargina ištisus metus  ()

Sakoma, kad įraudę skruostai simbolizuoja sveikatą. Žiemą ar rudenį, pučiant stipriam vėjui lengva parausti ne tik skruostus, bet ir nosį. Tačiau daliai žmonių veido raudonis, deja, yra nuolatinė jų išvaizda, nepriklausomai nuo metų laiko ar oro sąlygų. Veido raudonis gana dažna odos problema. Ja skundžiasi apie trečdalis žmonių – tiek vyrų, tiek moterų. Svarbu žinoti, kad veido raudonį patariama gydyti vos pasirodžius pirmiesiems požymiams. Progresuojant, odos būklė vis prastėja. Ko imtis? Keisti gyvenimo būdą, mitybą, tinkamai prižiūrėti odą. Lazerio procedūra taip pat gali būti vienas itin veiksmingų veido raudonio gydymo būdų.



© Creative Commons

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Veido raudonis dažniausiai nustatomas 30–50 metų blyškaus odos atspalvio, šviesių plaukų, mėlynų akių moterims. Tačiau raudoniu gali skųstis bet kokio amžiaus tiek vyrai, tiek moterys. Veido raudonį išduoda išsiplėtę kapiliarai. Dažniausiai pradeda rausti centrinė veido dalis, vėliau raudonis apima skruostus, smakrą, kaktą, nosį, kuri gali net ištinti.

Įtarti šį odos negalavimą galima, kai paraudimas atsiranda vos pasikeitus temperatūrai. Jei oda neprižiūrima, paraudimo epizodai vis ilgėja. Kai kada oda būna paraudusi net esant stabiliai temperatūrai. Dėl progresuojančio odos raudonio gali atsirasti pūlingų spuogų, kurie dar labiau kerta per pasitikėjimą savimi.

Prižiūrėti jautrią odą derėtų ne tik švelniomis priemonėmis, koreguoti mitybą (atsisakyti aštraus ir karšto maisto, šaltų gėrimų, alkoholio, kofeino), mažinti uždegimą organizme, privengti saulės. Dažnai reikalingas kompleksinis odos raudonio gydymas.

Gydytojas gali rekomenduoti lazerines procedūras. „VBeam Prima“ ir „VBeam Perfecta“ lazeriai gydo veido raudonį ir šalina kapiliarus bei raudonos spalvos pigmentines dėmes. Amerikiečių kompanijos „Candela Medical“ sukurtas įrenginys lyderiauja pasaulyje pagal savo efektyvumą šalinant kapiliarus ir raudonos spalvos dėmes.

Geriausi ventiliatoriai namams iš „Xiaomi“: graibstomi žaibiškai, veikia taip tyliai, jog netrukdo miegoti, su natūralaus vėjo imitacija, pilnu valdymu iš telefono ir net gali išvalyti kambario orą („Fan 3“, „1C“, „1X“, „2/2S“ , „MIJIA 2“, „Tower Fan“)

Prekyboje galima surasti įvairiausių pigių ventiliatorių, bet turbūt nerasite nieko geriau už „Xiaomi“ analogus ir jų siūlomas kainas. Čia apžvelgiami tik dideli, ant grindų statomi ventiliatoriai, kurie skirti kambarių vėsinimui: kuo skiriasi „Smartmi Standing Fan 3“, „Mi Smart Standing Fan 1C“, „MIJIA 1X“, „Smartmi Fan 2/2S“ , „MIJIA 2“, „Mijia Bladeless Tower Fan“ – išsamiausias parametrų palyginimas ir ką verta rinktis.

Išsamiau

Kiekvieno paciento atvejis individualus, todėl ir gydymas, jo trukmė parenkama atskirai. „Era Esthetic“ klinikose naudojami lazeriai yra su įvairių diametrų aplikatoriais. Gydytojai pagal odos būklę ir suplanuotą gydymą taip pat parenka impulsų plotį ir trukmę. Toks individualizuotas gydymas teikia laukiamus rezultatus ir padeda kenčiantiems nuo veido raudonio tiek vyrams, tiek moterims. Lazerinė procedūra yra saugi net kūdikiams ir mažiems vaikams.

„VBeam Prima“ ir „VBeam Perfecta“ lazeriai yra saugūs ir nepažeidžia jautrios odos. Lazeriai sukurti taip, kad gydant odą papildomai tausotų ją. Tai vieninteliai lazeriai, kurie geba ne tik panaikinti kapiliarus, bet ir sustiprina kolageno, elastino gamybą odoje, kad raudonis neatsinaujintų. Būtent šios medžiagos atsakingos už odos stangrumą, skaistumą, jaunatvišką išvaizdą. Kai jų atsargų sumenksta, atrodome pavargę, išryškėja raukšlės.

 

Šie lazeriai padeda sustiprinti odą, kad raudonis neatsinaujintų, nes lazerio šviesa teigiamai veikia odą. Sustiprėja odos jungiamasis audinys, sumažėja kapiliarų matomumas. Būtent taip užkertama galimybė greitai išryškėti naujiems kapiliarams. „VBeam Prima“ ir „VBeam Perfecta“ lazerius taip pat galima rinktis kaip prevencinę priemonę, jei jūsų šeimoje fiksuotas raudonis. Pagal naujausias technologijas sukurti aparatai apsaugo nuo naujų kapiliarų susidarymo.

Šių lazerių išskirtinumas ir tai, kad jie geba šalinti nuo odos ne tik raudonos, bet ir mėlynos spalvos darinius. Amerikoje pagaminti pulsiniai dažų lazeriai „VBeam Prima“ ir „VBeam Perfecta“ panaikins išsiplėtusius kapiliarus, vyno dėmes, per paskirtą kursą sušvelnins veido ir kūno raudonį. 

Veido raudonio gydymas dabar kaip niekada paprastas ir prieinamas. Gydymas lazeriu neskausmingas ir greitas. Atvykus į procedūrą jums nuvalys odą, uždės akinius, kad apsaugotumėte akis nuo lazerio šviesos. Prasidėjus gydymui, specialistas lazerio aplikatoriumi lengvai spustelės gydomą odos plotą. Tai neskausminga – dėl integruotos DCD sistemos jausite jaukų vėsinimą. Po seanso oda gali būti patinusi, paraudusi labiau nei įprastai – nesijaudinkite. Jai reikės sugyti ir atsinaujinti, kad matytųsi efektas. Gydytos vietos po kurio laiko smarkiai pašviesės ir raudonis ar išsiplėtę kapiliarai galiausiai pranyks. Dermatologas jums paskirs individualų gydymą. Įprastai kursas trunka iki 5 procedūrų, jos atliekamos kartą per mėnesį. Tarp seansų būtina naudoti apsauginį SPF kremą.

 

Raudonio gydymas lazeriu yra veiksmingas ir duoda akivaizdžius rezultatus. Nebesikankinkite dėl netolygaus odos atspalvio, išryškėjusių raudonų dėmių ar kraujagyslių. Visa tai nesunkiai gali pašalinti „VBeam Prima“ ir „VBeam Perfecta“ pulsiniai dažų lazeriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: