Geriausias televizorius: kokie jo techniniai parametrai?  ()

Ieškote naujo televizoriaus, peržvelgėte e. parduotuvių pasiūlymus ir jaučiatės tiesiogine to žodžio prasme „pasimetę“? Nenuostabu, labai didelė šių prietaisų įvairovė neretai suglumina net tuos pirkėjus, kurie manė tvirtai žiną, ko nori. Tad siekdami palengvinti pasirinkimo ir apsisprendimo procesą atsakysime į klausimus, kaip rinktis geriausią televizorių ir kokiais techniniais parametrais jis turėtų pasižymėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriekaištinga vaizdo kokybė

Televizoriuje žiūrime filmus, serialus, mėgiamas TV laidas, sporto rungtynes ir kitokį vaizdinį turinį, todėl natūralu, kad vaizdo kokybė turėtų būti vienas iš pačių svarbiausių aspektų renkantis. Puikus variantas būtų https://www.bite.lt/televizoriai su OLED ekranu, aukštu ekrano vaizdo atnaujinimo dažniu (pavyzdžiui, 120 Hz būtų geras variantas).

Dar vienas reikšmingas aspektas vaizdo kokybei – ekrano raiška. Perkant didesnės įstrižainės televizorių prioritetą verta teikti 4K raiškai. Jei televizorius mažesnis, Full HD irgi gali būti geras variantas.

Valdymo patogumas

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Daugeliui įprasti televizoriaus valdymo pulteliai gali dovanoti naują naudojimosi jais patirtį. Modernūs televizorių modeliai siūlo ne tik įprastą valdymą pultelio mygtukais, tačiau ir tokį, kai judinant pultelį ekrane matomas tarsi kompiuterio pelės žymeklis. Žinoma, itin patraukli galimybė ir televizoriaus valdymas balsu.

Kalbant apie pultelį, puikus variantas yra tie, kurie palaiko „Bluetooth“ ryšį. Tokiu atveju norint perjungti kanalą jo nereikės nukreipti į televizorių, kas bus labai patogu.

Įstrižainė

Itin patogiam žiūrėjimui svarbus ir televizoriaus dydis. Žinoma, daugelis nori kuo didesnio ekrano, tačiau dėl akių sveikatos ir komfortiško žiūrėjimo atsižvelkite į tam tikras rekomendacijas. O anot jų, geriausia rinktis televizorių, kurio įstrižainė maždaug dvigubai mažesnė nei atstumas iki televizoriaus nuo ten, iš kur jis bus žiūrimas.

 

Garso svarba

Žiūrėdami televizorių tikimės ne tik puikios vaizdo kokybės, tačiau ir gero garso. Perkant brangesnį televizorių, tikėtina, jo garsiakalbiai tikrai nenuvils. Visgi tiek įsigiję brangius modelius, tiek gerus pigesnius variantus kartais naudotojai nori dar daugiau garso galimybių ir kokybės, tad nusprendžia įsigyti papildomą garso sistemą. Jei ir Jūs svarstote apie tokį variantą, būtinai pasidomėkite, kokias jungtis televizorius turi.



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: