Mokyklos ar studijų aplinka reikalauja proaktyvios antivirusinės apsaugos, teigia BitDefender  (0)

Artėjant rugsėjo 1-ąjai ir daugumai tėvų bei vaikų pradėjus galvoti apie artėjančius mokslo bei studijų metus, suaktyvėjo ne tik mokinio krepšelio kūrimas, bet ir naujų nešiojamųjų kompiuterių pirkimas. Prieš pat naujus mokslo bei studijų metus, BitDefender pabrėžia, jog svarbu turėti gerą saugumo sprendimą Jūsų turimame ar naujame nešiojamame kompiuteryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokyklos ar studijų aplinkoje, kur mokiniai ir studentai dažniausiai jungiasi į didelį tinklą ir kur jų kompiuteris atlieka įvairiausios paskirties užduotis, kaip kad paieška internete, rinkmenų dalybas, ar užduotis su kita, paprastai žalinga programine įranga – patikimas apsaugos sprendimas yra ypač svarbus ", sakė Martynas Butkevičius, UAB „Antea“ produkto vadovas Baltijos šalims. "Visi šie veiksmai suteikia didelę riziką apkrėsti Jūsų nešiojamąjį kompiuterį."

Renkantis saugumo sprendimą, kuris turėtų sustabdyti elektronines grėsmes, BitDefender studentams ir tėvams rekomenduoja atkreipti dėmesį į žemiau įvardintus dalykus. 

Aptinkamumo reitingas ( Detection Rate) – Vienas svarbiausių užduočių, yra patikrinti, koks pasirinktame saugumo pakete yra aptinkamumo reitingas.Tai yra vykdoma įvairių nepriklausomų bandymų ir analizės organizacijų, pavyzdžiui, AV-Test.org, kurio bandymo rezultatai suteikia tvirtą pagrindą pasirinkti tinkamą sprendimą.

Nešiojamojo kompiuterio režimas (Laptop Mode) – Dar vienas labai svarbus dalykas yra pasirinkto saugumo paketo savybė prailginti nešiojamojo kompiuterio baterijos gyvavimo trukmę. Juk dauguma mokinių ir studentų tikrai norės įsigyti nešiojamąjį kompiuterį. Pastarasis rėžimas turėtų automatiškai įsijungti ir taip prailginti baterijos gyvavimo trukmę bei  taupyti energiją bei išteklius, kai tik elektros kabelis bus ištrauktas iš maitinimo lizdo.

Savybių diapazonas (Features range) – Mokiniai ir studentai nuolat keisis informacija tarpusavyje. Tai pamokų ar paskaitų medžiaga,  žaidimai ar programinės įranga, kuri pasieks kompiuterį per USB jungtį, atminties kortelės, kompaktinius ar DVD diskus. Jos dažnai kenkėjai vežėjų ir saugumo sprendimas turėtų būti tinkamas aptikti ir blokuoti bandymus kurti infekcijas iš šių šaltinių. Ugniasienė, nepageidaujamo pobūdžio laiškų ar šnipinėjimo programų filtras bei privatumo kontrolė taip pat turėtų būti saugumo sprendime ir kurtų papildomą apsauginį sluoksnį.

Naudojimas bei vartotojo sąsaja (Usability and Interface) – Mokiniai ir studentai turėtų įsitikinti, kad jų saugumo sprendimą būtų galima lengvai naudoti ir konfigūruoti. Jie gali patikrinti keletą interneto apžvalgas arba bandomosios versijos produktus, jeigu turi galimybę prie jų prieiti. Taip pat jie privalo turėti galimybę nustatyti, kokie veiksmai atliekami saugumo komplekte, kai aptinkami ir nustatomi užkrėsti arba įtartini failai, ar lengvai leidžia prisijungti prie interneto be  ugniasienės arba būti saugiai nukreipiami iš žalingų svetainių, norint išvengti kenkėjiškų išpuolių. Saugumo sprendimas turi turėti aibę savybių bei funkcijų, kurios palengvintų gyvenimą ir sumažintų būtinybę įsikišti į antivirusinės programinės įrangos darbą. Vartotojo sąsaja turėtų būti patogi ir lengva naudoti, tiek pažengusiems, tiek ir pradedantiesiems vartotojams.

"Šios savybės bei funkcijos turi būti antivirusiniame saugumo sprendime, ir yra orientuotos išvengti nepageidaujmo pobūdžio laiškų atvertimo iš nežinomų siuntėjų bei kenkėjiškų interneto puslapių, kurių žalingos nuorodos suteikia žalią šviesą atakoms.“ - sakė Martynas Butkevičius. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: